Paprasti būdai, kaip sukurti svajonių miegamąjį

Visiems reikalingas miegamasis, kuriame galima atsipalaiduoti ir puikiai išsimiegoti. Deja, ne visada pavyksta susikurti tokią miegamojo erdvę. Atsižvelgdami į žemiau pateiktus devynis esminius elementus, galėsite paversti savo miego erdvę atsipalaiduojančia ir jaukia ramybės oaze.

Atkreipkite dėmesį į savo lovą ir patalynę
Akivaizdu, kad lova – svarbiausias bet kurio miegamojo elementas. Joje praleidžiame didelę savo gyvenimo dalį, todėl vis daugiau žmonių investuoja į kokybišką nakties miegą. Geras, kokybiškas lovos pagrindas ir čiužinys užtikrins gerą poilsį. Prieš pirkdami čiužinį, parduotuvėje išmėginkite jų bent keletą, kad suprastumėte, kas jums tikrai tinka ir patinka.

Taip pat atkreipkite dėmesį į patalynę – įsigiję ilgapluoštės egiptietiškos medvilnės patalus jais džiaugsitės ilgai ir pagaliau ilsėdamiesi pajusite tikrą komfortą.

Lovos galvūgalis – itin svarbi detalė
Patrauklus, gobelenu išmuštas lovos galvūgalis miegamojo erdvei suteikia prabangos ir transformuoja visą kambario erdvę. Be to, su tokiu galvūgaliu jūsų lova bus patogesnė. Rinkdamiesi lovos galvūgalį apsvarstykite savo miegamojo kambario dydį ir jo lubų aukštį – jei lubos aukštos, drąsiai rinkitės masyvesnę lovą su aukštesniu galvūgaliu.

Apsvarstykite naktinį apšvietimą
Daugeliui miegamųjų erdvė yra prabanga. Naktiniai staleliai dažnai neturi vietos dideliems šviestuvams, knygoms, gėlėms ir kitoms smulkmenoms. Norėdami atlaisvinti vietą, miegamojo šviestuvus montuokite šalia arba virš lovos. Atlaisvinę naktinio stalelio erdvę turėsite daugiau erdvės malonioms smulkmenoms, dekoracijoms ar gyvoms gėlėms.

Sukurkite pasisėdėjimo zoną
Jei miegamajame pakanka vietos – būtinai sukurkite jaukią pasisėdėjimo erdvę. Pastatę porą minkštų fotelių galėsite pasidalinti savo miegamojo zona su artimais draugais, o patys turėsite ramią vietą pailsėti ar paskaityti.

Spalvomis susikurkite tinkamą nuotaiką
Miegamasis yra patalpa, kurioje galite būti šiek tiek drąsesni savo spalvų pasirinkamais – tai nėra kambarys, kurį mato visi. Jei norite išpuošti kambarį dramatiškais purpuriniais ar juodais atspalviais – taip ir padarykite. Jei norite šią erdvę palikti ramią – naudokite neutralesnę spalvų paletę. Miegamajam rekomenduojamos nuo šviesiai iki vidutiniškai pilkos atspalviai. Jie nuramina protą ir užtikriną gerą poilsį.

Kontroliuokite natūralią šviesą
Miegamame itin svarbus apšvietimo kontroliavimas. Šio kambario langus turėtų puošti ne tik gražios ir prie interjero derančios užuolaidos, žaliuzės ar kitos užsklandos – jų pamušalas turi būti pakankamai storas, kad blokuotų gatvės šviesą ar ankstyvo ryto saulę.

Pasirinkite išskirtinius baldus
Puikus būdas sukurti miegamojo nuotaiką – per pasirinktus baldus ir jų apmušalus. Miegamojo erdvė – puiki vieta savo vaizduotei išreikšti. Galite naudoti baltų sienų foną, kuris sukuria šviežumo ir švarumo įspūdį.

Pasirinkite lovą su dailiu prancūziško stiliaus metalo rėmu, dekoratyvinį šviestuvą ir gražius, veidrodinius naktinius stalelius – sukursite „Boudoir” stiliaus pojūtį, o miegamasis bus ne tik išskirtinis bet ir itin jaukus.

Atidžiai rinkitės kiliminę dangą
Miegamasis asocijuojasi su komfortu ir malonumu, todėl nusipirkite prabangią ir minkštą kiliminę dangą. Miegamajame dažnai būname basi, todėl šaltą žiemos rytą, išlipus iš lovos, malonu pajusti kažką minkšto ir šilto. Jei jums patinka neuždengtos grindys, nusipirkite minkštus kilimėlius ar kailius, derančius prie kambario interjero ir padėkite juos šalia lovos.

Užbaikite pridėdami tekstūros
Paskutinis žingsnis, tobulam miegamajam sukurti – panaudokite įvairius priedus, kurie suteiks kambariui išbaigtumo. Pagalvėlės, užklotai ir įvairios dekoracijos bei paveikslai užpildys kambarį. Jei miegamasis išdažytas viena spalva būtinai pagalvokite apie akcentus ant sienų. Tai gali būti tapetų elementas lovos galvūgalyje, pora įdomių paveikslų ar reprodukcijų. Nepamirškite visiems priedams pasirinkti kokybiškus audinius ir medžiagas, juk miegamasis jūsų asmeninė šventovė.

Šaltinis: interjerogalerija.lt

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas