Pasitinkame pavasarį atnaujintu interjeru

Artėjant pavasariui daugeliui norisi atnaujinti gyvenamąją erdvę. Madingos šių metų tekstilės, dažų, užuolaidų idėjos namams gali suteikti jaukumo, šviesumo, romantiškumo ir modernumo. Pastaroji priemonė ypatingai verta dėmesio. Užuolaidos yra vienas lengviausiai pastebimų patalpos objektų. Pakeisti užuolaidas naujomis – paprasta ir nebrangu.

Ryškiausios užuolaidų tendencijos

Interjero dizaineriai rekomenduoja drąsiai derinti skirtingus audinius, tekstūras, spalvas. Tai, kaip ir sumaniai parinkti užuolaidų aksesuarai internetu, gali padėti sukurti stilingą, žaismingą, jaukią aplinką.

Audiniai

Priklausomai nuo interjero ir pageidaujamų funkcijų, galite rinktis storus, minkštus arba lengvus, kone perregimus audinius. Pastarieji idealiai tiks dieninėms užuolaidoms. Šilkas, medvilnė, linas gali būti naudojami abiejų tipų langų uždangai.

Kuo natūralesnę medžiagą pasirinksite, tuo jaukiau ir madingiau atrodys jūsų svetainė, miegamasis ar kitas kambarys. Jei naktinėms užuolaidoms norite sunkesnio audinio, pagalvokite apie velvetą. Jis šiais metais ypatingai populiarus. Tinka ir kiti aiškios, ryškios tekstūros, įdomūs ir malonūs liesti audiniai.

Dizainerių rekomenduojamos užuolaidų idėjos namams pasižymi dar viena ypatybe – skirtingo rašto, spalvos audinių maišymu. Pavyzdžiui, naktinė langų danga gali būti pasiūta derinant velvetą ir storą liną, bohemiškus raštus.

Spalvos ir ornamentai

Populiarios langų dangos tendencijos stebina spalvų įvairove. Kontrastuojančių spalvų užuolaidų aksesuarai internetu – praktiškas, lengvai koreguojamas pasirinkimas. Detalės ir pats audinys gali būti sodriai geltonas, raudonas, ultravioletinis, oranžinis, žaliųjų citrinų atspalvio. Gyvenamąją erdvę taip pat galite atnaujinti ir pastelinių atspalvių audiniu. Ypatingo dėmesio vertos rausvos, pilkšvos, melsvos medžiagos.

Madingos užuolaidos gali būti siuvamos iš stambiai gėlėto audinio. Kuo kontrastingesnis raštas, tuo geriau. Taip pat galite rinktis populiarius tropikų motyvus. Madingos užuolaidų idėjos namams sugrąžina ir geometrinių ornamentų žavesį.

Nors dabar populiari stiliaus eklektika, stenkitės apsiriboti dviem skirtingomis spalvomis ar raštais. Tuomet neperkrausite erdvės ir sukursite ilgaamžį interjerą. Vieni madingiausių spalvinių derinių – to paties sodrumo mėlyna ir geltona arba oranžinė, bordo arba ryškesnė raudona ir pilka.

Detalės

Natūralizmo ir ryškių akcentų motyvai pastebimi ne tik audiniuose, bet ir puošyboje. Metaliniai, mediniai, keraminiai, kailiniai užuolaidų aksesuarai internetu – greitas būdas net ir senai langų uždangai atnaujinti. Šiais metais itin daug dėmesio skiriama neblizgiems metaliniams ar juos imituojantiems elementams: valdymo grandinėlėms, drapiravimo žiedams, kabliukams. Populiarus varis, žalvaris, bronza.

Taip pat galite rinktis ir medinius kabliukus, medžiaginius arba odinius užuolaidų laikiklius, dekoruotus kailiu, plunksnomis, brangakmenių imitacija. Tokie sprendimai padės paversti aplinką rafinuota, stilinga, modernia.

Dar kelios gudrybės estetiškiems namams

Naujų užuolaidų idėjos namams – pokytis, kurį lengva suderinti su kitomis patalpos detalėmis. Tam, kad gyvenamoji aplinka būtų stilinga ir harmoninga, verta pagalvoti apie lovatiesės, kilimėlio, šviestuvo ar kito interjero elemento atnaujinimą.

Jei pasirinkote medinius ar metalinius užuolaidų aksesuarus, juos galite suderinti su iš tos pačios medžiagos pagamintais indais, padėkliukais, vazomis ar toršero, stalinės lempos stovu, paveikslo rėmais. Tokias puošybos detales galite lengvai ir nebrangiai įsigyti net įprastame prekybos centre.

Taip pat lengvai įgyvendinama mintis – suderintas langų uždangos ir kitokios tekstilės audinys, raštai. Pavyzdžiui, su naujosiomis užuolaidomis gali derėti dekoratyvinės pagalvėlės, lovos užtiesalas, staltiesė. Tokią audinių derinimo paslaugą gali suteikti salonai, kuriuose parduodami užuolaidų aksesuarai internetu.

Šiais metais taip pat populiaru namus puošti knygų stirtomis, daiktais, puoštais pajūrio motyvais. Interjerą galite nebrangiai atnaujinti perdažę ar pertapetavę vos vieną, akcentinę sieną. Įkvėpti atbundančios gamtos nuotaiką gali ir naujos kambarinės gėlės – rinkitės tokias, kurių lapai raštuoti.

Jaukūs, gražūs namai – tokie, kuriuose vyrauja stiliaus harmonija, o detalėms skiriama pakankamai dėmesio. Atnaujinti kambarius išties paprasta, tereikia atsirinkti akcentus ir suderinti juos su kitais kambario elementais. Taigi, sumaniai suderintos, kūrybiškos užuolaidų idėjos namams – tai, kas leis prisiminti naujovių sukeliamą džiaugsmą.

Daugiau idėjų rasite domuslumina.lt.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas