Laidinis telefonas virsta šviesolaidiniu internetu

Didžiausia šalies telekomunikacijų bendrovė „Telia“ pirmoji Baltijos ir Šiaurės šalyse savo tinkle pradėjo diegti įrangą, kuri žmonėms leis net ir variniais laidais naudotis šviesolaidinio interneto spartai prilygstančiu ryšiu. „Super VDSL“ vadinama technologija suteikia galimybę varinėmis linijomis pasiekti iki 250 Mb/s spartą.

Stabilus internetas – visiems
Alchemikai šimtus metų bandė paprastus metalus paversti auksu, tačiau paaiškėjo, kad tai neįmanoma. Vis dėlto telekomunikacijų pasaulyje – tai gali nutikti. Nuo šiol tuo gali įsitikinti privatūs ir verslo klientai, kurių gyvenamąsias ar darbo patalpas pasiekia tik fiksuoto telefono linija.

„Lietuvoje „Telia“ turi šviesolaidinio ir mobiliojo interneto tinklą, kurio mums pavydi net Vakarų valstybės. Tačiau vis dar yra nemažai žmonių, kurių namus pasiekia tik fiksuoto telefono ryšys. Nuo šiandien mūsų siūloma „Super VDSL“ technologija leis žmonėms turėti įspūdingos spartos ir stabilų internetą net ir variniais laidais. Tai ypač aktualu žmonėms, gyvenantiems nuosavuose namuose mažesniuose miestuose ar gyvenvietėse“, – sakė „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Anūkėlis apsidžiaugtų
Kalbant žmonėms suprantama kalba tai reiškia, kad nuo šiol ir varinis telefono laidas gali tapti plačiais vartais į patogesnį gyvenimą ir leisti žmonėms neribotai naršyti internete, žiūrėti išmaniąją televiziją, „YouTube“ įrašus ar žaisti kompiuterinius žaidimus. „Jei lėtas senelių internetas buvo priežastis nevasaroti kaime, nuo šiol tokio pasiteisinimo gali ir nebelikti“, – juokavo A. Šemeškevičius.

Esminis „Super VDSL” technologijos privalumas, palyginti su 4G mobiliuoju internetu, yra toks, kad interneto greitaveika nepriklauso nei nuo oro sąlygų, nei nuo prie bazinės stoties prisijungusių vartotojų skaičiaus.

Kokią interneto spartą su S-VDSL technologija gali turėti žmonės, priklauso nuo vieno dalyko: varinio laido ilgio, kuris jungia namus su „Telia” pastote. Jei laidas trumpesnis nei 700 metrų, duomenų atsiuntimo greitis sieks iki 250 Mb/s, o jei atstumas siekia 700–1200 metrų, sparta bus iki 100 Mb/s. Maksimalus duomenų išsiuntimo greitis abiem atvejais siekia 56 Mb/s.

Įrenginėjama etapais visoje šalyje
Šių metų pradžioje etapais skirtinguose Lietuvos vietose pradėta diegti „Super vario” įranga suteiks galimybių naudotis didele interneto sparta daugiau kaip 70 tūkst. „Telia“ DSL linijas turinčių gyventojų ir įmonių.

Naują technologiją gali išbandyti ir užsisakyti tiek esami, tiek nauji „Telia” privatūs ir verslo klientai, turintys technines galimybes. Viskas, ko reikia, kad ši technologija veiktų, yra tik tinklo įrangos pakeitimas „Telia” tinkle, o pas žmones namuose atnaujinant maršrutizatorius.

Šiuo metu „Super VDSL” technologija jau diegiama Alytuje, Anykščiuose, Ariogaloje, Biržuose, Elektrėnuose, Ignalinoje, Jonavos rajone, Kauno rajone Vandžiogalos miestelyje, Prienuose, Radviliškyje, Raseiniuose, Šakiuose, Trakuose ir Trakų rajone, Ukmergėje, Utenoje, Tauragėje ir Vievyje. Artimiausiu metu ji bus pasiūlyta Kretingos, Palangos, Priekulės ir Salantų gyventojams, o iki metų pabaigos „Telia” siūloma „Super VDSL” technologija bus prieinama daugelyje Lietuvos miestų ir gyvenviečių.

Vartotojams, kurių namus pasiekia fiksuoto ryšio linija, bet jie kol kas negali pasinaudoti „Super VDSL“ paslauga, „Telia“ siūlo užsisakyti hibridinio tipo internetą, kuris interneto greitį padidina iki 100 Mb/s.

Daugiau informacijos apie „Telia“ internetą visada galima gauti paskambinus klientams nemokamu telefonu 1817, užsukus į svetainę www.telia.lt arba tiesiog užėjus į artimiausią „Telia“ saloną Jūsų mieste.

„Telia“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas