Atsiskaityti su gydymo įstaigomis nevėluojama

Panevėžio teritorinę ligonių kasą (TLK) kartkartėmis pasiekia informacija apie klaidingą gydymo įstaigų darbuotojų informavimą. Įstaigų administracijos darbuotojai teigia, kad ligonių kasa vėluoja atsiskaityti už paslaugas, todėl įstaigoms trūksta lėšų atlyginimams išmokėti ir kt. reikmėms.

Panevėžio TLK atsakingai praneša, kad atsiskaityti su gydymo įstaigomis už jų suteiktas asmens sveikatos priežiūros paslaugas tikrai nevėluojama. Panevėžio TLK su sutartiniais partneriais paprastai atsiskaito net anksčiau nustatyto termino, t. y. terminas yra kiekvieno mėnesio 15 d., bet paslaugos apmokamos dviem savaitėmis anksčiau. Tik už kompensuojamuosius vaistus mokėjimai dažniausiai atliekami baigiantis terminui. Pavyzdžiui, apmokėti balandžio mėnesį gydymo įstaigų gyventojams suteiktas paslaugas ir vaistinių išduotus kompensuojamuosius vaistus Panevėžio TLK įsipareigojusi iki birželio 15 d., tačiau visoms gydymo įstaigoms paslaugos buvo apmokėtos gegužės 29 d., vaistinėms vaistai – birželio 14 d.
„Apgailestaujame, kad gydymo įstaigų administracijos linkusios klaidinti savo darbuotojus. Matyt, taip siekiama permesti atsakomybę kam nors kitam, nenorint pripažinti, jog nesugebama susitvarkyti viduje”, – manė Panevėžio TLK vadovas Jonas Narbutas.
Panevėžio TLK Sutarčių skyrius primena gydymo įstaigoms, kad sąskaitas ir ataskaitas, laikantis sutarčių, pasirašytų tarp Panevėžio TLK ir gydymo įstaigų, ligonių kasai reikia pateikti laiku – iki 10 kiekvieno mėnesio dienos.
Kadangi šiais metais su gydymo įstaigomis pirmąkart pasirašytos elektroninės sutartys dėl paslaugų apmokėjimo, laipsniškai pereinama prie elektroninių sąskaitų ir ataskaitų. Elektroniniu būdu šie apskaitos dokumentai Panevėžio TLK pradėti priimti nuo 2017 m. birželio 1 d. Kol kas yra pereinamasis šio proceso laikotarpis ir ne visoms įstaigoms sekasi pateikti elektroniniu parašu patvirtintus dokumentus, tačiau tikimasi, kad žingsnis po žingsnio iki rudens visos įstaigos išmoks pateikti elektronines sąskaitas ir ataskaitas.

Panevėžio teritorinės ligonių kasos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas