Kaip daromas limfodrenažinis masažas?

Limfinė sistema yra atsakinga už tinkamą skysčių kiekio palaikymą audiniuose, grąžina makroelementus į kraujotaką. Jos veiklai sutrikus mes patiriame įvairius negalavimus. Aktyvinant limfos veiklą galima pagerinti savijautą, imuninę sistemą, sumažinti patinimus, sulėtinti senėjimo procesus ir daug kitko. Limfodrenažiniai masažai buvo pradėti naudoti dar XX amžiaus viduryje ir yra plačiai naudojami iki šių dienų dėl įvairiausių priežasčių. Per daugelį metų pasikeitė šios procedūros atlikimo būdas, taigi, kaip daromas limfodrenažinis masažas?

Dėl skirtingų problemų, masažas yra atliekamas skirtingoms kūno vietoms. Priklausomai nuo to, dėl ko skundžiatės, Jums masažas bus atliekamas vienoje ar kitoje kūno dalyje. Norint sumažinti veido patinimą, mieguistumą ar nuovargio jausmą, naudojamas veido limfodrenažinis masažas. Kai kuriais atvejais tai taip pat padeda atsikratyti veido spuogų, sumažina raukšles. Siekiant sumažinti kūno svorį ar padailinti linijas yra naudojamas viso kūno limfodrenažo masažas. Dėl bendro patinimo ar sunkumo jausmo, naudojamas kojų limfodrenažinis masažas.

Atlikti šį masažą yra naudojamos dvi technikos – viena iš jų yra rankų technika. Renkantis šią techniką, būtinai atkreipkite dėmesį, kad specialistas būtų tikras profesionalas ir turėtų reikiamas kvalifikacijas. Kitu atveju rizikuojate pinigų švaistymu be norimo poveikio arba net pakenkimu sveikatai. Limfodrenažinis masažas atliekamas rankų technika yra pradedamas nuo pėdų masažo palaipsniui kylant aukštyn ir pereinant prie kūno ir rankų masažavimo. Specialistas visuomet turi laikytis šios taisyklės, kad masažas yra atliekamas kryptingai nuo apatinės kūno dalies iki viršutinės kūno dalies.

Kita limfodrenažinio masažo technika yra aparatinė. Šią techniką galima dar labiau skaidyti pagal naudojamus prietaisus ir metodus. Norint pašalinti toksinus iš odos, pataisyti veido formą, apmažinti spuogų kiekį, plaukų slinkimą, raukšlių kiekį ir gilumą yra naudojamas galvanizavimas. Šiame procese naudojama žema elektros įtampos srovė paveikia viršutinius odos sluoksnius ir epidermį. Procedūros trukmė gali būti nuo 10 iki 60 minučių. Norint turėti elastingesnę odą, pagreitinti regeneracijos procesus, pagerinti kraujo tekėjimą, aliekama elektroforezė. Tai specialiu aparatu ir elektrolitų tirpalo pagalba reikalingų medžiagų įvedimas į odą. Abu šie metodai naudojami veido srityje. Vakuuminis limfodrenažas gali būti naudojamas bet kurioje kūno dalyje. Šis būdas padeda skysčio pasišalinimui iš audinių ko pasekoje mažėja patinimas. Naudojant mažo slėgio srovės įtaką žemo dažnio srovės audiniui yra padedama kovoti su antsvoriu, celiulitu, mažinamas nuovargis ir skausmas organizme.

Norite sužinoti daugiau apie limfodrenažinio masažo poveikį? Skaitykite: https://biomed.lt/lt/straipsniai/107_limfodrenazinio-masazo-nauda-ir-galimybes.html

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas