Renginyje senjorams – ne tik nemokami tyrimai, bet ir staigmenos

Balandžio 16 dieną Utenos Aukštakalnio mikrorajone įsikūrusioje „Eurovaistinėje“ sunku buvo rasti vietos, kur pastatyti koją – nedidelė vaistinė buvo kone sausakimša. Čia nuo 10 iki 16 valandos būriavosi senjorai ir senjorės – ši diena buvo skirta jiems. „Senjorų dienų“ metu į šią vaistinę užsukę garbaus amžiaus uteniškiai galėjo pasitikrinti kraujagyslių sveikatą, atlikti mikroelementų kiekio organizme tyrimą ir gauti išsamią konsultaciją apie odos priežiūrą. Taip pat gavo patarimų, kaip gerinti savo sveikatos būklę ir nuolat palaikyti gerą savijautą.

Skirtas profilaktikai

Kaip sakė šios vaistinės vadovė Elita Puodžiūnienė, tokie „Eurovaistinės” renginiai vyksta norint pasirūpinti senjorais – pakviesti juos pasikalbėti, kartu atkreipti dėmesį į sveikatos priežiūrą. Jos vadovaujama vaistinė, anot pašnekovės, buvo pasirinkta todėl, kad vaistinė turi savo nuolatinius lankytojus ir yra jau pamėgta senjorų. Pasak vaistininkės, darbuotojos daugelį savo klientų pažįsta, žino jų lūkesčius, tad „Senjorų dienos” – puiki proga visą dėmesį skirti tik jiems ir atsakyti į rūpimus klausimus.
Vaistinės vadovė akcentavo, kad šiuo renginiu norėta ne tik skatinti senjorų aktyvumą, pakviesti pabendrauti, bet ir atkreipti garbaus amžiaus uteniškių dėmesį į ligų profilaktiką. „Žiniasklaidoje pabrėžiamas dėmesys ligų prevencijai, – sakė pašnekovė. – Žmogus gali daug skaityti ir įtarti, kad jam trūksta vieno ar kito mikroelemento, bet sėdėdamas ant sofos jis to nesužinos. Mes suteikėme galimybę pasitikrinti svarbius sveikatai rodiklius ir iš karto pasikonsultuoti”, – sakė E. Puodžiūnienė. Ji džiaugėsi, kad pirmieji senjorai pasirodė dar prieš renginį, o jam prasidėjus sustojo į eilę prie kiekvieno tyrimo ir kantriai laukė. Laukiantiesiems vaistininkės siūlė pasivaišinti tirpių vitaminų kompleksų kokteiliais, arbata ir hematogenu, o kiekvienam dalyvavusiam renginyje buvo įteiktos dovanėlės.

Svarbiausi tyrimai

Vadovė paaiškino, jog renginio metu buvo atliekami du tyrimai – kraujagyslių biologinio amžiaus nustatymo ir mikroelementų. Ji pasakojo, jog kraujagyslės natūraliai kinta su amžiumi, tačiau kai kurių žmonių jos sensta greičiau nei kitų. Atliekamas tyrimas nustato žmogaus kraujagyslių biologinį amžių, kartu įvertina širdies bei kraujagyslių sistemos (insulto, infarkto) ligų riziką. Anot E. Puodžiūnienės, reguliariai tikrinantis, galima laiku pagerinti kraujagyslių būklę ir taip užkirsti kelią ligoms.
Atliekamas mikroelementų tyrimas, pasak pašnekovės, nustato svarbių elementų kiekį organizme, o imuniteto apsauga ypač aktuali pavasarį. „Eurovaistinės” vaistininkės teigimu, būna situacijų, kai žmogus ateina ir vardija simptomus, kurie gali turėti kelias priežastis, o ištyrus mikroelementus iš karto galima nustatyti negalavimų kilmę.
Visi senjorai turėjo galimybę pasikonsultuoti dėl odos pažeidimų – žaizdų, sausėjimo sukeltų problemų, pavasarinių odos pokyčių ar kitų aktualių klausimų.

Dalyviai patenkinti

Visus siūlomus tyrimus atlikusi septyniasdešimt aštuonerių Onutė sakė, kad nutarė ateiti vos sužinojusi apie renginį. Visada maloniu šios vaistinės darbuotojų aptarnavimu besidžiaugusi senjorė buvo labai patenkinta renginio nauda, o nuotaiką dar labiau pagerino žinia, kad jai netrūksta jokių mikroelementų.
Nuolatinė vaistinės klientė Valė džiaugėsi galimybe pasitikrinti savo sveikatą ir sakė tikinti, kad tyrimų rezultatai padės išsiaiškinti jau paskirto gydymo rezultatus. Šalia buvusi septyniasdešimtmetė Virginija itin džiūgavo dėl galimybės pasitikrinti mikroelementų kiekį, nes jautė, kad turi nedidelių sveikatos problemų, o gydytojai dar nepadėjo jų išspręsti.
Buvo ir neplanuotai į renginį atvykusių senjorų, jie neslėpė susidomėjimo ir vieningai tikino, kad jiems labai svarbu išeiti iš namų, pabendrauti, sužinoti, kaip puoselėti sveikatą. Septyniasdešimt trejų Aldona prisipažino, jog ėjo pro šalį ir į vykstantį renginį užsuko netikėtai – moteris planavo vaistinėje įsigyti papildų sveikatos profilaktikai, bet prieš tai galėjo išsitirti, kokiais elementais reikėtų pastiprinti organizmą. Šalia sėdinti ir taip pat neplanuotai užėjusi Milda džiaugėsi susitikusi su bendraamžiais ir žadėjo būtinai pasinaudoti išgirstais vaistininkių patarimais.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas