Jaunieji krepšininkai Lenkijoje iškovojo auksą

Gegužės 19–21 dienomis jaunieji Utenos daugiafunkcio sporto centro (DSC) krepšininkai, ugdomi krepšinio trenerės Sinilgos Bartaševičiūtės, dalyvavo tarptautiniame „Stasinki-2017″ krepšinio turnyre, skirtame 2005 metais gimusiems berniukams ir mergaitėms. Turnyras buvo organizuojamas Zyrardow mieste, Lenkijoje. Jame dalyvavo aštuonios krepšininkų komandos iš Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos. Uteniškiai pasipuošė auksu.

Suskirstytos į du pogrupius krepšinio aikštelėje komandos išbandė savo jėgas. Utenos DSC auklėtiniai susitiko su „UKS Olimpijczyk Ostrow WLPK”, „UKS Lomza 4″ ir „UKS Nenufar 5 ELK” komandomis iš Lenkijos bei „Sigulda Sportas Skola” krepšininkais iš Latvijos. Jauniesiems Utenos DSC auklėtiniams psichologiškai ypač svarbios buvo pirmosios rungtynės – susitikimas su „Sigulda Sportas Skola” auklėtiniais iš Latvijos. Lietuviai jas laimėjo rezultatu 46:29. Vėliau laimėję susitikimus su kitomis komandomis ir užėmę pirmą vietą pogrupyje, mūsų krepšininkai pusfinalyje susitiko su kitame pogrupyje antrą vietą užėmusia komanda iš Lenkijos „UKS Lomza 4″. Utenos DSC auklėtiniai ją sutriuškino rezultatu 61:18. Finale lietuviams teko susiremti su „UKS Nenufar 5 ELK” komanda iš Lenkijos. Po įtemptos bei atkaklios kovos trenerės S. Bartaševičiūtės vadovaujami jaunieji krepšininkai ją palaužė rezultatu 46:37.
Šio turnyro metu buvo renkamas geriausių žaidėjų penketukas. Į jį pateko Utenos DSC jaunieji krepšininkai Justas Kuzma ir Orestas Deveikis. Geriausiu lietuvių komandos žaidėju tapo Džiugas Urbonas. Naudingiausiu viso turnyro žaidėju buvo išrinktas Martas Meigys.
Jaunųjų krepšininkų parvežtais aukso medaliais džiaugiasi ne tik Utenos DSC. Jų nekantriai laukė ir turnyro čempionus bei jų trenerę S. Bartaševičiūtę sveikino visų jaunųjų krepšininkų tėvai.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas