„Utenio“ vairas – vėl naujose rankose

Utenos „Utenis” turi naują vyriausiąjį trenerį – iš laikinai šį darbą dirbusio Oleho Boičišino komandos vairą perėmė ispanas Davidas Campana Piquer.
Treneris prie komandos prisijungė praėjusį sekmadienį ir iškart dalyvavo treniruotėje. D. Campana Piquer tikino, jog pirmasis įspūdis apie žaidėjus buvo geras. „Esu labai laimingas būdamas čia. Visi žaidėjai labai skirtingi, tačiau jauni, stiprūs ir ambicingi. Puikus jausmas dirbti su jais”, – sakė naujasis „Utenio” strategas.

D. Campanos Piquer stiprioji pusė – taktika. Treneris yra dirbęs tokių Ispanijos „La liga” klubų, kaip „Barcelona” ir Madrido „Atletico”, sistemose. Anksčiau naujasis „Utenio” vairininkas treniravo Malagos ir Granados futbolo klubų jaunimo komandas, taip pat vadovavo „La liga” trenerių bendradarbiavimo ir mainų projektui su Kinija.
„Utenio” sporto direktorius Algiras Jotautas teigė, jog D. Campanos Piquer ir klubo vizijos ir požiūris į futbolą sutapo, todėl ir buvo pasirinktas šis strategas.
„Mes norime matyti modernų, kombinacinį europietišką futbolą, paremtą greitu žaidimu, todėl ir pasikvietėme šį trenerį. D. Campana Piquer yra jaunas ir alkanas treneris. Mūsų klubas yra lygiai toks pat – jaunas, alkanas ir atviras naujovėmis. Tiek mes, tiek treneris esame pilni pozityvaus ambicingumo, sutampa mūsų kryptys. Tiek klubas, tiek treneris deda akcentą į jaunų futbolininkų ugdymą, atsiskleidimą. Turime tikslą, kad komanda būtų jauna, greita, gerai parengta fiziškai, o tą šis treneris, tikime, gali įgyvendinti”, – teigė „Utenio” sporto direktorius.
Naujasis „Utenio” vairininkas sakė, kad treniruoti komandą Lietuvoje jam bus labai malonus iššūkis. „Esu daug dirbęs Ispanijoje, sukaupiau nemažai patirties ten, bet noriu dar labiau pažinti europietišką futbolą. Aš – jaunas treneris, bet esu pasiryžęs rimtam ir sunkiam darbui”, – kalbėjo D. Campana Piquer.
Ispanas Lietuvoje svečiuojasi pirmą kartą, tačiau apie mūsų šalies futbolą jau sukaupė nemažai žinių. „Žinau, kur atvažiavau. Lyga čia tikrai nėra pati stipriausia, bet jos lygis kyla, dabar jis daug geresnis nei prieš penkerius metus. Seku daugelio Europos šalių klubinius čempionatus, todėl žinojau ir anksčiau, kas yra „Utenis”, kokia tai komanda”, – prisipažino naujasis klubo treneris.
Pirmiausia, trenerio teigimu, jis norės pakylėti žaidėjų ambicijas, įvesti į komandą „šviežio futbolo” sąvoką, dar labiau greitinti žaidimą, gerinti žaidėjų fizinį pasirengimą ir tobulinti techninius sugebėjimus.
Prie komandos vairo D. Campana Piquer debiutuos jau šį trečiadienį, kai Utenoje 18 val. susitiks Utenos „Utenis” ir Kauno „Stumbras”.

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas