Futbolo piramidė Utenoje kyla: jungiasi ir moterys

Utenos „Utenis” toliau sėkmingai stato futbolo piramidę – prie dviejų vyrų komandų ir vaikų akademijos prisijungė ir moterų ekipa.
Šios komandos istorija prasidėjo dar 2014-aisiais. Utenoje vyko festivalis „Aktyvi šeima”, kurio metu komandos žaidėjai ir vienai iš idėjos autorių Alma Gaidienė kilo mintis organizuoti moterų futbolo turnyrą. Tų pačių metų rudenį, per Utenos miesto gimtadienį, net 14 moterų komandų iš viso Utenos regiono jau aiškinosi, kuri ekipa yra stipriausia.

„Pamatėme, kad moterų susidomėjimas futbolu, noras pačioms žaisti, yra labai stiprus. Išvydome, ką reikia tobulinti, prisidėjo prie turnyro ir UEFA, ir Lietuvos futbolo federacija, ir „Utenis”, žiūrovų buvo labai daug – tą tradiciją tęsiame iki šių metų”, – pasakojo A. Gaidienė.
Moterų futbolo komanda „Utenis” susibūrė, galima sakyti, plungiškių dėka. Žemaičiai paprašė padovanoti idėją ir galimybę organizuoti moterų futbolo turnyrą, o į jį pakvietė ir moteris iš Utenos. Kadangi Utenos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro vadovei A. Gaidienei nepavyko suburti komandos iš savo bendradarbių, buvo pakviestos moterys iš kitų ekipų, anksčiau žaidusių turnyruose Utenoje. Taip ir atsirado „Utenio” moterų futbolo komanda.
„Visos dirbame skirtingus darbus, kai kurių vaikai lanko futbolo treniruotes, bet visas vienija vienas dalykas – visos esame neabejingos sportui, o ypač futbolui”, – sakė A. Gaidienė.
Gegužės 19-ą dieną ši komanda debiutuos Plungės mero taurės varžybose. Joms moterys ruošiasi itin atsakingai – treniruojasi du kartus per savaitę, o laisvomis dienomis pačios palaiko fizinę formą. Komandą treniruoja Arūnas Rastenis.
Moteris ypač nustebino dėmesys ir palaikymas ne tik iš „Utenio” klubo, bet ir privataus sektoriaus. „Juk žinote, kaip šiais laikais sunku pritraukti rėmėjų į sportą. Mus labai palaikė, privalau paminėti įmonę „Nosted mechanika”, kuri visoms komandos narėms supirko profesionalią aprangą – pradedant futbolo bateliais, baigiant marškinėliais”, – kalbėjo A. Gaidienė.
Kol kas minčių apie profesionalų futbolą moterys neturi. Pirmiausia reikia žengti pačius mažiausius žingsnius, o po to jau bus galima galvoti ir apie didesnius.

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas