Utenos „Juventus“ ekipa į Graikiją vyks turėdama minimalų deficitą

Pirmą kartą savo istorijoje patekę į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas Utenos „Juventus” vyriausio stratego Antano Sireikos komanda savo aikštelėje buvo priversta pripažinti tituluotos Atėnų AEK iš Graikijos ekipos pranašumą ir vos vieno taško skirtumu 77:78 (16:9, 14:21, 23:26, 24:22) vakar, vasario 2-os vakarą, nusileido svečiams.

Uteniškiams, norintiems patekti į kitą etapą, reikia iškovoti pergalę bent dviejų taškų skirtumu. Ar tai įmanoma misija, paaiškės atsakomosios dvikovos metu Atėnuose vasario 21 dieną.
Visas susitikimas buvo labai įtemptas, ir jei pirmąjį kėlinį užtikrintai 16:9 laimėjo uteniškiai, tai ilgoji pertrauka prasidėjo lygiu rezultatu 30:30. Pasibaigus trečiam kėliniui AEK toliau turėjo tik trijų taškų pranašumą – 56:53.
Paskutinis ketvirtis prasidėjo sėkmingesniu „Juventus” žaidimu, o Dovis Bičkauskis baudos metimu sužaidus tris minutes sugrąžino uteniškiams minimalią persvarą – 62:61. Įpusėjus kėliniui trijų taškų pranašumą vėl susigrąžino svečiai (69:66), bet Jamaras Diggsas tolimu metimu atstatė pusiausvyrą – 69:69. Visgi paskutinėmis susitikimo minutėmis sėkmingiau žaidė Graikijos klubas, kuris prieš atsakomąją dvikovą Atėnuose įgijo minimalią persvarą – 78:77. Prieš pat nuaidint finalinei sirenai tritaškį svečiams „įsūdė” „Juventus” klubui 18 taškų surinkęs J. Diggsas. 17 taškų įmetė ir naudingiausiais LKL sausio mėnesio žaidėjas Vytautas Šulskis. Po 11 taškų surinko Gytis Sirutavičius ir Dainius Šalenga, po 6 – „Juventus” centrai Vaidas Čepukaitis ir Ovidijus Galdikas, 4 – Aaronas Bestas, 3 – Valdas Vasylius, 1 – Dovis Bičkauskis.
Svečių gretose pasižymėjo Michaelas Dixonas (15 taškai), Donie McGrathas (14 taškai) bei Dušanas Šakota (13 taškų). Vienas grėsmingiausių svečių žaidėjų dėl puikios „Juventus” gynybos Roko Leni Ukičius pasižymėjo tik 9 taškais.
Įdomu, kad apie būsimus varžovus prieš susitikimą kalbėjęs praeityje buvęs puikus krepšininkas, o šiuo metu AEK strategas Jure Zdovcas teigė, kad „Juventus” nuvertinti negalima, nes ši komanda gali būti labai pavojinga ir yra stipri ekipa, savo sudėtyje turinti labai stiprių varžovų.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas