Juodkalnijos krepšininkai vos neįveikė „Juventus“

Po svečių uraganiško pirmojo kėlinio, kuriame „Juventus” krepšininkai daugiau blaškėsi nei žaidė, antrajame ketvirtyje susiėmė ir vyriausio stratego Antano Sireikos vadovaujami uteniškiai antradienio vakarą, sausio 17 dieną, savo aikštelėje 82:74 (14:24, 26:12, 23:13, 19:25) nugalėjo svečius iš Juodkalnijos Baro „Mornar” klubo.

Utenos „Juventus” krepšininkai iškovojo eilinę pergalę FIBA Čempionų lygoje ir išsaugojo galimybę pakovoti dėl geresnių vietų D grupėje. Utenos ekipa, laimėjusi aštuonis susitikimus iš 13, jau užsitikrino ketvirtąją poziciją D grupėje bei kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Įdomu, kad vieną mažiausių biudžetų šioje lygoje turintis „Juventus” klubas dar turi galimybių pakilti net į antrąją poziciją. Susitikime nežaidė šiuo metu sirguliuojantis komandos kapitonas Gytis Sirutavičius.
Pirmame kėlinyje likus žaisti dvi minutes svečių pranašumas pirmą kartą buvo dviženklis (20:10), o per likusį laiką Utenos ir svečių žaidėjai įmetė po keturis taškus ir rezultatas tapo 14:24. Pirmame kėlinyje, įmetęs net 10 taškų, išsiskyrė svečių puolėjas Antabia Walleris.
Antrajame ketvirtyje uteniškių aukštaūgis Ovidijus Galdikas pelnė du taškus, Valdas Vasylius pridėjo tritaškį ir rezultatas, sužaidus keturias minutes, tapo lygus – 24:24. Žaidimas išsilygino ir po dviejų kėlinių jau keturiais taškais pirmavo „Juventus” – 40:36.
Po ilgosios pertraukos uteniškiai puolė šį šturmą ir geros gynybos dėka jau sužaidus tris minutes po Vytauto Šulskio tolimo metimo bei Jamaro Diggso dvitaškio „Juventus” pranašumas išaugo iki devynių taškų (49:40), o netrukus skirtumas tapo ir dviženklis – 51:40. Paskutinę ketvirčio sekundę Aarono Besto tritaškis leido aikštės šeimininkams įgyti solidžią persvarą – 63:49.
Vos prasidėjus lemiamam ketvirčiui Dovis Bičkauskis pataikė iš toli, O. Galdikas du kartus atakas baigė dėjimais iš viršaus ir „Juventus” pradėjo triuškinti varžovus – 70:49. Tačiau kaip dažnai nutinka, Baro klubas atsakė poros minučių spurtu 12:0 ir privertė A. Sireiką prašyti pasitarimo – 70:61. Po svečių krepšininko Marko Mugosa pataikytų dviejų iš eilės tritaškių ir dvitaškio, likus žaisti keturias minutes šeimininkų komandos pranašumas tapo minimalus – 72:71. Šiuo momentu komandą į priekį užtikrintai vedė naujokas Dainius Šalenga, du taškus pataikė V. Vasylius ir rezultatas tapo 76:71, o „Juventus” pergalę įtvirtino D. Bičkauskas ir J. Diggsas – 82:74.
Nugalėtojams 15 taškų pelnė jau pagaliau pradedantis įsižaisti Aaronas Bestas, 13 – Jamaras Diggsas, 11 – Valdas Vasylius, 10taškų įmetė, blokavęs net keturis varžovų metimus, komandos centras Ovidijus Galdikas, 10 – Dainius Šalenga, 8 – Vaidas Čepukaitis, 7 – Vytautas Šulskis, 6 – Dovis Bičkauskis, 2 – Spenceris Parkeris.
Svečių komandoje išsiskyrė Marko Mugosa į „Juventus” krepšį įmetęs 24 taškus, iš jų net 5 tritaškius iš šešių mestų, Antabia Walleris surinko 20 taškų, 13, šimtaprocentinį pataikymą demonstravęs, Balsa Radunovičius.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas