Futbolo klube – nauji veidai

Futbolo klubui „Utenos Utenis” 2017 metų sezone tikslų siekti padės naujas vyriausiasis treneris ir sporto konsultantas. Naujuoju pagrindinės klubo komandos vyriausiuoju treneriu tapo Zvezdanas Miloševičius.

Sarajeve gimęs 52 metų futbolo specialistas 25 metus gyveno Švedijoje. Buvęs futbolininkas per pastaruosius 16 metų vadovavo įvairioms Švedijos aukščiausios, pirmos ir antros lygos komandoms. Naują strategą rekomendavo nuo šiol Utenos klubą sporto klausimais konsultuosiantis Algirdas Jotautas.
„2016 metų sezono pabaiga tapo savotiška tarpine stotele klubo vystymesi. Per trejus veiklos metus dėl Utenos rajono savivaldybės, partnerių stabilaus finansavimo, tikėjimo ir palaikymo, administracijos darbuotojų, trenerių ir futbolininkų nuoširdaus darbo pavyko įgyvendinti pagrindinį tikslą: sukurti klubą su visaverte struktūra – nuo vaikų iki pagrindinės komandos, – sakė „Utenos Utenio” direktorius Artūras Gimžauskas. – Tačiau kuriant futbolo akademiją ir buriant pagrindinę komandą jautėme, kad mums trūksta patirties, kompetencijos ir naujų idėjų. Todėl ir buvo priimtas sprendimas į klubą pasikviesti naujus žmones.”
Švedijoje su mažus biudžetus turinčių klubų ekipomis dirbęs Z. Miloševičius „Utenyje” ne tik vadovaus pagrindinei komandai, bet ir padės akademijos treneriams semtis patirties, kelti kvalifikaciją ir ugdyti futbolininkus. Naujo vyriausiojo trenerio asistentu ir akademijos vyriausiuoju treneriu dirbs dalį praėjusio sezono prie ekipos vairo stovėjęs Olehas Boičišinas. Pernai teisę žaisti Lietuvos futbolo federacijos I lygoje iškovojusiai „Utenis B” komandai toliau vadovaus Egidijus Varnas, kuris bus ir pagrindinės komandos vyriausiojo trenerio antrasis asistentas.
„Kviesdami į klubą naujus žmones siekiame ne revoliucijos, o evoliucijos. Klubo filosofija nesikeičia: toliau stengsimės akademijos auklėtiniams, pagrindinės ir antros komandos futbolininkams sudaryti sąlygas tobulėti ir kilti karjeros laiptais, – teigė A. Gimžauskas. – Pagrindinė priežastis, lėmusi sprendimą pasirašyti sutartį su nauju strategu, sutapę požiūriai į futbolą. Z. Miloševičius klubui nekėlė didelių reikalavimų, jis linkęs siekti rezultatų padėdamas futbolininkams atsiskleisti ir tobulėti.”
Sporto konsultanto A. Jotauto atėjimas į klubą siejamas su viltimis praplėsti bendradarbiavimą su užsienio klubais.
„Galime sudaryti sąlygas futbolininkams atsiskleisti, bet, jei neturėsime ryšių, būsime žinomi tik Lietuvoje, sudarysime jauniems žmonėms tik iliuziją tęsti karjerą užsienyje. Tikimės, kad Algirdo ryšiai ir Zvezdano patirtis atvers klubui naujas duris į Europos futbolą”, – vylėsi „Utenio” direktorius.

„Utenos Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas