Plaukikė Agnė Sorakaitė iš Utenos įveikė Rūtą Meilutytę

Baigėsi tris dienas Anykščiuose vykęs Lietuvos plaukimo čempionatas, kuriame dalyvavo 368 plaukikai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Didžiosios Britanijos.

Pirmąją varžybų dieną Utenos daugiafunkcio sporto centro trenerės Jurgitos Jurkėnienės auklėtinė Agnė Sorakaitė, plaukdama 200 metrų krūtine, tapo Lietuvos čempione, antra buvo Agnė Šileikaitė (Kauno plaukimo mokykla) ir trečia Viktorija Valiūtė (Šiaulių plaukimo mokykla „Delfinas”). Pirmąją varžybų dieną Agnė, plaukdama 200 metrų kompleksiniu būdu, buvo antra ir iškovojo dar vieną medalį bei nugalėjo Eriką Martišiūtę iš Panevėžio.
Trečią varžybų dieną Agnė Sorakaitė pateikė didžiausią staigmeną – atrankos varžybose 100 metrų kompleksiniu būdu netikėtai įveikė olimpinę čempionę Rūtą Meilutytę. Tačiau finale olimpinė čempionė pademonstravo patį greičiausią laiką ir iškovojo aukso medalį, antra čempionate liko Agnė Sorakaitė, kuri finale plaukė truputį lėčiau ir iškovojo sidabro medalį.
Puikiai čempionate startavo ir Matas Paukštė (trenerė Jurgita Jurkėnienė), kuris įvykdė kandidato į plaukimo meistrus normatyvą. Matas buvo devintas 50 metrų laisvu stiliumi, dešimtas –100 m laisvu stiliumi, 200 m laisvu stiliumi ir 400 m laisvu stiliumi. Gerai plaukė ir trenerės Daivos Šiukščienės auklėtinis Aleksandras Kasakovskis (50 metrų krūtine, 7 vieta).

Utenos DSC inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas