„Juventus“ antrą kartą įveikė Belgijos čempionus

Prieš tai išvykoje „Juventus“ krepšinio komanda laimėjusi prieš grėsmingą varžovą Belgijos čempionus Ostendės „Telenet“ ekipą, šį kartą namuose irgi parodė charakterį ir jau po trečiojo kėlinio mažai paliko vilčių svečiams. Didelį žingsnį antrojo FIBA Čempionų lygos etapo link žengusi Antano Sireikos auklėtinių ekipa D grupės mače savo žiūrovų akivaizdoje 81:71 (26:21, 20:20, 19:14, 16:16) įveikė svečius.

Pagaliau uteniškiai po trijų savaičių pertraukos rungtyniavo pajėgiausios sudėties. Į ekipą išsigydę traumas grįžo tiek komandos centras Vaidas Čepukaitis, tiek įžaidėjas Dovis Bičkauskis. Gal ir tai, o gal ir kitos priežastys lėmė, kad uteniškio komanda, vakar vakare (gruodžio 13-ą) laimėjusi prieš Ostendės „Telenet” ekipą, įsitvirtino stipriausių D grupės komandų ketverte. Jau aišku, kad keturios kiekvienos grupės komandos patenka į antrą turnyro etapą. Šis pasiekimas komandos istorijoje pirmas. Komandos strategas A. Sireika po varžybų spaudos konferencijoje gyrė visus žaidėjus, pastebėdamas, kad kartais nors žaidėjams ir pritrūkdavo teisingų sprendimų, tačiau jie puikiai tvarkėsi gynyboje. Komandos treneris išskyrė ir kitą komandos centrą Ovidijų Galdiką, kuris iš aikštės išėjo priešininkams tradiciškai „išrašęs” pora blokų.

Nugalėtojams 16 taškų pelnė Vytautas Šulskis, komandos kapitonas Gytis Sirutavičius, pataikęs du tritaškius iš trijų mestų patakė 15 taškų, 13 – Valdas Vasylius, 11 – Ovidijus Galdikas , 9 – Jamaras Diggsas, 6 – Vaidas Čepukaitis, 4 – Aaronas Bestas, 3 – Rolandas Jakštas, po 2 – Spenceris Parkeris ir Dovis Bičkauskis.
Svečių gretose išsiskyrė Raško Katičius (13 taškų), Corey Waldenas (11 taškų) ir Khalidas Boukichou (10 taškų).

Laikraščio „Utenos diena” ir „Juventus” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas