Teisėjai žaidė kartu su „Neptūno“ komanda

Šį kartą susitikime su uostamiesčio „Neptūno” krepšinio komanda, kurią treniruoja uteniškiams puikiai pažįstamas Dainius Adomaitis, buvo kaskada nesėkmių. Pirmoji – labai prastai pradėtos rungtynės. Antroji – prastas priekinės linijos žaidimas, o pagrindinė – tendencingas teisėjų teisėjavimas. Šios ir dar keletas smulkių priežasčių lėmė, kad Utenos „Juventus” sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino” LKL) čempionate turėjo pripažinti svečių panašumą 91:97 (14:29, 30:19, 27:26, 20:23).

Po susitikimo svečių strategas D. Adomaitis gyrė „Juventus” ekipos žaidėjus už kovingumą, tačiau pralaimėjimas ir lieka pralaimėjimu. „Juventus” komanda kol kas išlieka labai trapioje penktos LKL turnyrinės lentelė vietoje, nes tiek pat pergalių ir pralaimėjimų turi uteniškių ekipą besivejantys Prienų-Birštono „Vytauto” ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių” klubai.
Šį kartą klaipėdiečiams buvo nusileista tik ketvirto kėlinio pabaigoje. Jei ne ta pirmo kėlinio puiki uostamiesčio krepšininkų atkarpa, kurią po Mindaugo Girdžiūno bei Jarai Granto atakų laimėjo 9:0 ir nutolo – 9:3. Įsibėgėję „Neptūno” krepšininkai ir toliau talžė uteniškius, o likus žaisti pustrečios minutės uostamiesčio komandos pranašumas pasiekė net penkiolikos taškų ribą (26:11). Per likusį laiką situacija nedaug tepasikeitė – 29:14.
Antano Sireikos komanda antrojo kėlinio pradžioje puikiai savaitgalį žaidusio Vytauto Šulskio ir Spencerio Parkerio dėka kiek priartėjo (22:34), o įpusėjus kėliniui skirtumas tapo vienaženklis – 29:38. Įdomu, jog ketvirtį „Juventus” baigė spurtu 6:0 ir teisėjams paskelbus didžiąją pertrauką komandas jau teskyrė keturi taškai – 44:48.
Trečias kėlinys uteniškių komandos sirgalius nuteikė labai optimistiškai. „Juventus” krepšininkai surengė tikrą šou – dviejų minučių spurtas 10:0 ir neatlaikė patyrusio „Neptūno” krepšininko Martyno Mažeikos nervai – jis „užsidirbo” nesportinę pražangą. „Juventus” sėkmingai nutolo į priekį – 54:48. Viską taisyti bandė įsibėgėjęs Jamesas Baronas, kuris pataikė du tritaškius iš eilės, tačiau uteniškiai taip pat atsakė rezultatyviu žaidimu ir įpusėjus kėliniui dar labiau padidino atotrūkį – 66:56. Tačiau viskas tuo ir baigėsi. Likus žaisti tris minutes skirtumas kiek aptirpo (69:62), o pasidėjus paskutinei kėlinio minutei „Neptūno legionierius Lerry Drew tritaškiu vėl sugrąžino persvarą „Neptūnui” (71:70). Kėlinys baigėsi uostamiesčio krepšininkų pergale – 74:71.
Paskutinis ketvirtis tapo tikru nervų karu. Prie to nemažai prisidėjo ir teisėjai, kuriems sirgaliai ne kartą šaukė „gėda”, nes keletas ryškių teisėjų nepastebėtų žaidimo elementų pažeidimų, leido „Neptūno” krepšininkams įgyti pranašumą. Tačiau nepaisant teisėjų neprofesionalių sprendimų, šį kartą gerai sužaidė „Juventus” legionierius S. Parkeris, kuris per varžybas pataikė ne tris tritaškius metimus, ir jo pastangomis šeimininkų komanda lemiamą ketvirtį atstatė pusiausvyrą – 86:86.
Tačiau visas rungtynes blankiai atrodęs svečių legionierius J. Grantas keturiais iš eilės taškais sugrąžino klaipėdiečiams keturių taškų pranašumą (92:88), o, geriausiai tarp „Neptūno” žaidėjų sužaidusio J. Barono tritaškis, dar labiau padidino „Neptūno” persvarą – 95:88. Šį kartą, kaip ir spalio mėnesį Klaipėdoje, „Neptūnas” iškovojo pergalę. Rezultatas 97:91 kiek geresnis, nes praėjusį kartą klaipėdiečiams buvo nusileista net 15 taškų skirtumu.
„Juventus” komandoje, pelnęs 24 taškus ir surinkęs net 34 naudingumo balus, atlikęs dvigubą dublį (dar atkovojo ir 10 kamuolių), geriausiai žaidė Vytautas Šulskis, 19 taškų įmetė Valdas Vasylius, 11 taškų pasižymėjo Spenceris Parkeris, po 8 – Dovis Bičkauskis ir Aaronas Bestas, po 6 – Gytis Sirutavičius ir Rolandas Jakštas, 5 – Ovidijus Galdikas, 4 – Jamras Diggsas.
Nugalėtojų gretose išsiskyrė Jamesas Baronas, po 12 taškų įmetę Tadas Klimavičius, Lerry Drew, Mindaugas Kačinas ir Jarai Grantas.
Uteniškiai jau trečią kartą sudalyvavo akcijoje „Žaislų lietus” – į rungtynes susirinkę sirgaliai į krepšinio aikštelę sumetė 280 pliušinių žaislų, kurie atiteks socialiais remtinoms šeimoms, vaikų namams ar daugiavaikėms šeimoms.

Vytauto Gimžausko ir Vytauto Ridiko nuotr. ir video

{youtube}u657WYcu7Fw&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas