Treneriui E. Varnui nereikia nuteikti žaidėjų

„Daug sunkiau žiūrėti į komandos rungtynes stovint prie linijos nei pačiam žaisti aikštėje. Jei atvirai, tai tikrai nesitikėjau ir nieko panašaus prieš sezoną neplanavome, tokių užduočių komandai nekėlėme. Svarbiausia mums buvo tiesiog žaisti ir ugdyti jaunimą pirmajai komandai”, – po triumfo Lietuvos II lygos Rytų zonos pirmenybėse prisipažino „Utenis B” ekipos vyriausiasis treneris Egidijus Varnas.

Lemiamose rungtynėse uteniškiai Vilniuje 1:0 įveikė pagrindinę konkurentę „Gariūnų” komandą.
„Utenis B” šį sezoną surinko 53 taškus per 21 rungtynes. Per šiuos metus jie pralaimėjo dukart, tiek pat kartų sužaidė lygiosiomis ir likusius mačus laimėjo, įskaitant ir tas rungtynes, kuriose Utenos ekipai buvo užrašytos techninės pergalės.
E. Varnas džiaugėsi, kad jam nereikėjo motyvuoti savo treniruojamos komandos kovai: „Jaunimo niekada nereikia nuteikti rungtynėms. Jie patys visada būdavo nusiteikę, patys norėjo kažką įrodyti. Ir visada rodydavo norą žaisti.”
Net prieš lemiamą sezono akistatą Vilniuje treneriai vaikinams kalbėjo, kad verta žaisti savo malonumui – visi tikslai yra įgyvendinti. Tačiau komanda pasistengė išspausti maksimumą.
Kovą su „Gariūnais” stebėjo ir „Utenio” pagrindinės ekipos strategas Olehas Boičišinas.
Rezultatyviausiai „Utenio” dublerių gretose žaidė Kirilas Levšinas. Jis antrojoje lygoje įmušė 16 įvarčių. Kartu su tiek pat įmušusiu žinomu futbolo veteranu, „Gariūnų” puolėju Gražvydu Mikulėnu, jis tapo rezultatyviausiu Rytų zonos žaidėju.
„Utenis B” turėjo ir kitų lyderių, bet treneris E. Varnas nenori jų minėti.: „Man atrodo, kad minėdamas vienus, sumenkinčiau kitus, o jie visi žaidė ir stengėsi. Bet, kaip ir kiekvienoje komandoje, „Utenyje B” yra savi lyderiai, kurie gerai ir stabiliai sužaidė visą sezoną. Kai kurie mūsų futbolininkai pakeičia pagrindinės komandos žaidėjus per „Utenio” mačus A lygoje.”
Apie „Utenio B” lyderius konkrečiau kalbėjo O. Boičišinas: „Mes dažnai kviečiame su pirma komanda treniruotis Aleksandrą Levšiną, Mindaugą Ubeiką ir Gabrielių Petuchovą. Jie kartais įbėga į aikštę, keičia pirmosios komandos žaidėjus tam, kad pajustų aukštesnio lygio futbolą. Vis vien tarp pirmosios ir antrosios komandų yra mąstymo, išpildymo greičio skirtumas, bet vaikinai po truputį prie to pripranta. Svarbiausia, kad jie nebijotų parodyti savęs, demonstruoti to, ką sugeba”, – kalbėjo „Utenio” vyriausiasis treneris.
Penkiskart Lietuvos čempionas E. Varnas treneriu dirba jau antrus metus.
Dar neseniai pats žaidęs aikštėje, E. Varnas iš karto pajuto, kad joje kur kas lengviau, nei kitoje šoninės linijos pusėje.
„Turbūt treniruoti yra sunkiau. Kai žaidi, įtampa mažesnė – eini į aikštę ir stengiesi kažką sukurti mače, kažką pakeisti. Tikrai sunkiau yra stovėti prie linijos ir ramiai žiūrėti į tavo komandos rungtynes”, – neslėpė E. Varnas.
Tiesa, ramiai žiūrėti „Utenis B” rungtynes treneriui pavyksta nedažnai. E. Varnui ne visuomet pavyksta sutramdyti emocijas. Tą pastebi ir jo kolega „Utenio” strategas O. Boičišinas, paminėjęs E. Varno impulsyvumą kaip vienintelį minusą prie daugelio pliusų.
„Jis randa bendrą kalbą su jaunaisiais futbolininkais, o svarbiausia, kad žaidėjai jį gerbia ir supranta, ko treneris iš jų reikalauja. Man su juo dirbti patogu, nes jis yra supratingas, daug žinantis žmogus. O svarbiausia, kad jis visada nori mokytis, tobulėti. Tai yra perspektyvus treneris ir manau, kad jo laukia puiki ateitis šiame darbe. Vienintelis Egidijaus minusas – jis šiek tiek impulsyvus, per rungtynes dažnai įsikarščiuoja”, – kalbėjo O. Boičišinas.
„Utenio” strategas yra visada pasiruošęs ateiti į pagalbą antrosios komandos treneriui. O. Boičišinas kitokio darbo viename klube ir neįsivaizduoja: „Mes dažnai aptariame visus klausimus. Ir komandos taktinį išsidėstymą, ir kam eiti į starto sudėtį, ir kam išeiti po keitimo. Galutiniai sprendimai visada buvo Egidijaus. Tačiau jeigu jis ko nors nežino ar nėra įsitikinęs, visuomet tariasi su kitais. Mano manymu, tai teisingiausia. Susiskirstymo pas mus nėra. Visi mes dirbame viename klube ir vienas kitam turime padėti tuo, kuo galime”.

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas