Vakar „Juventus“ gavo antausį nuo „Lietkabelio“

Kol kas „Juventus” ekipa iš trijų Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino” LKL) čempionato rungtynių laimėjo tik vienerias ir šiuo metu turnyrinėje lentelėje yra septintoje vietoje. Už uteniškių ekipą prasčiau atrodo tik Šiaulių, Klaipėdos ir Alytaus klubai. Po ilgosios pertraukos užstrigęs „Juventus” klubas patyrė nesėkmę namuose rezultatu 76:85 (21:22, 27:20, 10:25, 18:18), turėjęs pripažinti Panevėžio „Lietkabelio” pranašumą.

Iki ilgosios pertraukos 48:42 pirmavusi Utenos krepšininkų komanda turėjo pripažinti net „Žalgirį” parklupdžiusios ekipos pranašumą. Panevėžiečiai žaidė be Darjušo Lavrinovičiaus ir Žygimanto Janavičiaus. Kaip tvirtino krepšinio ekspertai, daug klaidų darė ir rungtynių teisėjai, nors vienas iš jų – vilnietis Vilius Mačiulaitis yra labai patyręs krepšinio teisėjas. Dar antrajame kėlinyje, kai pirmavo „Juventus” ekipa, teisėjai buvo neužfiksavę žingsnių, o pirmąją baudą „Juventus” centras Vaidas Čepukaitis gavo nepelnytai – be pražangos blokavo panevėžiečio metimą. Tačiau teisėjams atrodė kitaip ir jie skyrė du baudos metimus į „Juventus” krepšį. Abejotinų teisėjų sprendimų buvo ir daugiau.
Dar trečiojo kėlinio pradžioje aikštės šeimininkų persvara buvo pasiekusi septynis taškus (53:46), tačiau „Lietkabelis” surengė spurtą 7:0, o panevėžiečių gynėjas Lorenzo Wiliamsas tritaškiu, sužaidus keturias minutes, išlygino rezultatą – 53:53. Įpusėjus kėliniui „Lietkabelis” persvėrė rezultatą savo naudai (55:53), o likus žaisti tris minutes įgijo penkių taškų pranašumą – 60:55. Kėlinio pabaigoje varžovai toliau dominavo aikštelėje ir prieš lemiamas dešimt minučių jau turėjo devynių taškų persvarą – 67:58. Įpusėjus ketvirtam kėliniui „Lietkabelio” persvara pirmą kartą tapo dviženklė (77:67), o per likusį laiką situacija aikštelėje jau nepakito. „Lietkabelis” iškovojo pergalę rezultatu 85:76.
„Juventus” sirgalių nuomone, galima guostis tik tuo, kad praėjusią savaitę du kartus Europą perskridusiems „Juventus” krepšininkams tai buvo trečiasis mačas per šešias dienas. Prieš tai jie žaidė su Portugalijos čempionu Porto FC „Porto” klubu, o grįžę į Uteną jau po dienos FIBA Čempionų lygos atrankos turnyro antrajame mače 77:59 (16:17, 20:11, 28:14, 13:17) sutriuškino FC „Porto” komandą ir pateko į pagrindinį turnyrą.
Po susitikimo su FC „Porto” „Juventus” vyriausias strategas Antanas Sireika „Utenos dienai” pripažino, kad krepšininkai žaidžia prastai, todėl jo galvoje sukasi dar daug neišspręstų problemų. Žaidžiant su „Lietkabeliu”, kuris šiuo metu po „Lietuvos ryto” yra antroje LKL turnyrinės lentelės vietoje, sirgalių nuomone, jau po ilgosios pertraukos matėsi uteniškių nuovargis, jiems stigo ne tik fizinių jėgų, bet ir gero pataikymo net ir iš po krepšio. Nors šiame susitikime pasižymėjo ekipos aukštaūgiai, „Juventus” klubui 19 taškų pelnė Arminas Urbutis, o 16 – Vaidas Čepukaitis, tačiau trūko geresnio legionierių žaidimo. 14 taškų pelnė Jamras Diggsas, 9 įmetė Vytautas Šulskis, 7 – Gytis Sirutavičius, po 4 – Rolandas Jakštas ir Dovis Bičkauskis, tik 3 – Aaronas Bestas.
Svečių komandoje pirmuoju smuiku griežė gynėjas Lorenzo Williamsas, įmetęs 19 taškų su šimtaprocentiniu dvitaškių pataikymu bei „įsūdęs” tris tritaškius. Brolis Kšištofas Lavrinovičius su centru Simu Galdiku surinko po 13, Gintaras Leonavičius – 12 taškų.
Po rungtynių „Juventus” vyr treneris A. Sireika pripažino, kad „Lietkabelis” šiuo metu turi daugiau geresnių žaidėjų.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas