„Juventus“ LKL sezoną pradėjo principine pergale

Ketvirtadienį kovingai ir ambicingai Utenos „Juventus” klubas pradėjo aštuntąjį Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino” LKL) sezoną. Antano Sireikos komanda namuose 97:92 (30:17, 21:25, 23:16, 23:34) privertė pasiduoti Pasvalio „Pieno žvaigždžių” klubą.

Rungtynes „Juventus” pradėjo tarsi iš natų ir po 6 iš eilės Gyčio Sirutavičiaus taškų pirmavo 10:1 sužaidus 3 minutes. Įpusėjus ketvirčiui šeimininkai turėjo dviženklį pranašumą (17:7), o netrukus jį dar labiau padidino – 21:7. Kėlinio pabaigoje savo šou pradėjo Jamaras Diggsas, kuris pelnė 7 taškus iš eilės ir kėlė ant kojų visus žiūrovus – 28:14. Kėlinį taikliu dvitaškiu baigė Arminas Urbutis ir po pirmojo kėlinio leido šeimininkams įtikinamai pirmauti – 30:17.

Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo „Pieno žvaigždžių” ekipa, kuri po Andrijaus Agafonovo ir Vilmanto Dilio metimų sumažino deficitą iki šešių taškų – 24:30. G. Sirutavičiaus ir A. Besto metimai įpusėjus kėliniui vėl sugrąžino uteniškiams dviženklę persvarą (35:24), kuri netruko vėl aptirpti – 35:29. Likus žaisti tris minutes, komandas jau skyrė tik keturi taškai (42:38), tačiau G. Sirutavičius pataikė iš toli, du baudų metimus pridėjo Arminas Urbutis, du taškus pelnė A. Bestas ir uteniškių pranašumas sugrįžo iki dviženklio – 49:38. Nors per likusį laiką Pasvalio komanda sumažino atsilikimą, įpusėjus susitikimui A. Sireikos komanda ir toliau buvo priekyje – 51:42.

Trečiąjį kėlinį tritaškiu su pražanga pridėjo G. Sirutavičius, po du taškus greitoje atakoje pridėjo J. Diggsas ir A. Urbutis, o „Juventus” vėl šovė į priekį – 59:42. Nepaisant Ramūno Cvirkos paprašytos minutės pertraukėlės, uteniškiai ir toliau bėgo į priekį, o įpusėjus trečiajam kėliniui jau triuškino varžovus 67:44. Likus žaisti dvi minutes komandas skyrė 27 taškai (74:47), bet kelias rezultatyvias atakas surengę svečiai sugebėjo kiek sumažinti deficitą – 58:74.

Ketvirtajame kėlinyje „Juventus” persvara ėmė tirpti. Stepono Babrausko vedini svečiai likus žaisti keturias minutes sumažino atsilikimą iki devynių taškų (75:84), o dar po minutės komandas jau skyrė tik šeši taškai – 88:82. Visgi V. Čepukaitis, A. Urbutis puolime sėkmingai rinko taškus, aikštės šeimininkai tiksliai realizavo baudų metimus ir „Juventus” šalies čempionatą pradėjo pergale rezultatu 97:92.

Nugalėtojams 26 taškus pelnė Gytis Sirutavičius, 22 – Jamaras Diggsas, 18 – Arminas Urbutis, 16 – Aaronas Bestas, 7 – Vaidas Čepukaitis, 6 – Vytautas Šulskis, 2 – Rolandas Jakštas.

Svečių gretose išsiskyrė Andrijus Agafonovas, Steponas Babrauskas, Justas Tamulis bei Osvaldas Olisevičius.

„Juventus” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas