„Utenio“ ir „Atlanto“ akistatoje – kovingos lygiosios

Rugsėjo 8 dieną Utenos „Utenis” į Klaipėdos „Atlanto” vartus įmušė pirmą sykį šiame „SMScredit.lt A lygoje” čempionate, tačiau įvarčio nepakako labai reikalingai pergalei iškovoti. Nugalėti į Aukštaitiją vykusi uostamiesčio komanda neišsaugojo turėto pranašumo ir taip pat liko nusivylusi rezultatu – 1:1.

Aukščiausios prabos medalių siekiantys klaipėdiečiai nepadidino atotrūkio nuo Marijampolės „Sūduvos” ir minimaliai sumažino atsilikimą nuo antroje vietoje esančių „Trakų”. Dėl išlikimo lygoje kovojantys uteniškiai paskutinėje vietoje esantį ir rungtynėmis mažiau sužaidusį „Kauno Žalgirį” lenkia vos dviem taškais.
Mariaus Papšio realizuoto baudinio 39-ą minutę dėka „Atlantas” išsiveržė į priekį pirmajame kėlinyje, kuriame vyko lygi kova, nesuteikusi komandų vartininkams progų demonstruoti savo meistriškumo.
Iki įvarčio aštriausią momentą sukūrė uteniškiai. Jurijus Vereščiakas pabėgo nuo Vyto Gašpuičio ir perdavė kamuolį link vartų, kur vienu lietimu jį į vartus pabandė nukreipti Igoris Poručinskis, bet mušė netiksliai.
Uostamiesčio futbolininkai savo atakas rengė kraštais arba tolimais perdavimais ieškojo puolimo smaigalyje rungtyniavusio Roko Gedmino. Prieš pat pertrauką puolėjas gražiai susistabdė kamuolį ir įsiveržė į baudos aikštelę, bet smūgiu į vartus nepataikė.
Didžiausią pavojų svečiai kėlė standartinių situacijų metu. Kartą po kampinio Kazimieras Gnedojus nesugebėjo tinkamai pataikyti kamuolį ir jį Lukas Žukauskas sugavo. Dar vienas kampinio metu gynėjas uždirbo baudinį, kai griuvo po dvikovos su Vitalijumi Polianskiu. M. Papšys nuo 11 metrų žymos mušė užtikrintai.
Antrojo kėlinio pradžioje įvarčio autorius dėl traumos rungtynių tęsti nebegalėjo, jį pakeitė Maksimas Maksimovas, o „Atlantas” iškart galėjo padvigubinti persvarą, bet prieš vartus iššokęs R. Gedminas kamuolį pasiuntė visiškai šalia virpsto.
Aikštės šeimininkai stengėsi ieškoti kelių link varžovų vartų, tačiau į žaidimą įsijungti dažniau teko L. Žukauskui. „Utenio” vartininkas sužaidė patikimai, kumščiais atmušdamas stiprų Ovidijaus Verbicko šūvį. Vėliau padirbėti teko ir Povilui Valinčiui, nukreipusiam kamuolį virš skersinio po Gabrieliaus Zagursko baudos smūgio.
Likus žaisti 15 minučių, aukštaičiai išlygino rezultatą. Po Danieliaus Romanovskio perdavimo iš gilumos nuo dviejų gynėjų pabėgęs J. Vereščiakas nepaliko vartininkui jokių vilčių.
„Atlantui” rungtynių pabaigą apsunkino K. Gnedojus. Vienas labiausiai patyrusių svečių žaidėjų per porą minučių užsidirbo dvi geltonas korteles ir buvo priverstas keliauti į rūbinę.
Pasimetusius klaipėdiečius dukart išgelbėjo P. Valinčius. Iš pradžių vartininkas atrėmė stiprų V. Polianskio smūgį galva, o vėliau neleido įmušti ir puikiai baudos aikštelėje gynėją suklaidinusiam D. Romanovskiui.
Jau per arbitro pridėtą laiką vėl prieš vartus išnėręs J. Vereščiakas mušė tiksliai, bet dideliam stadione susirinkusių žiūrovų apmaudui buvo užfiksuota nuošalė.

Utenos „Utenio” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas