Danielis Romanovskis: „Pradedame atrasti savo žaidimą“

Antrą kartą į turo rinktinę patekęs Danielis Romanovskis neslepia – geriau žaisti pagrindinėje „Utenio” sudėtyje, nei trinti suolą „Žalgiryje”. 20-ies metų saugas D. Romanovskis pirmąją pusę sezono praleido Vilniaus „Žalgirio” klube. Daugiausia žaisdavo pirmojoje lygoje rungtyniaujančioje Lietuvos čempionų dublerių komandoje, kartais patekdavo ir į pagrindinę ekipą. Ir taip jau nebe pirmus metus – D. Romanovskis „Žalgiryje” atsidūrė baigęs „Žalgiriečio” futbolo mokyklą.

Į „Utenį” vienas didžiausių naujai išaugintų „Žalgirio” talentų pateko nuomos sutarties pagrindu, kartu su kitu žalgiriečiu Luku Valvoniu.
Žurnalistai D. Romanovskį išrinko į simbolinę „SMSCredit.lt” A lygos 19-ojo turo rinktinę.
„Į turo rinktinę mane išrinko jau antrą kartą. Kaip ir jokios naujovės nėra. Bet aišku, labai malonu, kai įvertina tavo darbą”, – kalbėjo „Utenio” saugas.
Pritapti prie „Utenio” D. Romanovskiui nebuvo sunku. „Žalgirio” ekipoje žaidęs saugas čia surado nemažai pažįstamų, tarp kurių ir tų, su kuriais rungtyniavo vienoje komandoje.
„Viskas gerai. Komanda priėmė puikiai. Joje radau daug pažįstamų, tarp jų ir Aurimą Tručinską iš „Žalgirio”. Su manimi dar kartu Lukas Valvonis atvažiavo. O su kitais, kurių nepažinojau, tiesiog greitai susidraugavome”, – pasakojo D. Romanovskis.
„Utenyje” jaunam futbolininkui yra kur kas daugiau galimybių pasireikšti. Atstovaudamas Vilniaus klubui Danielis „SMScredit.lt” A lygoje žaisdavo ne taip dažnai. Utenoje jis – pagrindinės sudėties žaidėjas. Ir D. Romanovskiui tai patinka. „Akivaizdu, kad geriau žaisti „Utenio” pagrinde, nei trinti suolą „Žalgiryje” – kalba jis.
Žaidė D. Romanovskis ir tose rungtynėse Utenoje, kai šeimininkai du kartus buvo išsiveržę į priekį prieš „Žalgirį”, bet vis dėlto teko nusileisti čempionams 2:4.
„Naujojoje komandoje buvo maloniausia, kai susitikome su „Žalgiriu”. Galima pasakyti, kad mačas su šiuo klubu man buvo išskirtinis”, – kalbėjo 20-metis saugas.
Nepaisant to, kad D. Romanovskis žaidė „Žalgirio” varžovų gretose, jo santykiai su buvusiais komandos draugais nepablogėjo.
„Santykiai liko draugiški, – teigė Danielis. – Ir prieš rungtynes pasikalbėjome. Buvo ir aikštėje momentų, kai persimetėme žodžiu, kitu. Ir nors, suprantama, per rungtynes buvome apimti sportinio pykčio, bet tuoj joms pasibaigus normaliai pabendravau su buvusia komanda. Kai buvome draugai, taip draugai ir išlikome.”
Per pastarąsias dvejas rungtynes „Utenis” įmušė penkis įvarčius. Bet naudos turnyro lentelėje jie nedavė, nes praleido – net aštuonis.
„Tiek praleidžiame gal dėl to, kad iš komandos išėjo pagrindinis vidurio gynėjas ir tarp tos pozicijos žaidėjų trūksta susižaidimo. O dėl to, kad pradėjome mušti daugiau, negu mušdavome anksčiau, tai manau, jog pradedame atrasti savo žaidimą. Ir neilgai trukus jį, esu įsitikinęs, atrasime”, – svarstė D. Romanovskis.
Trečiadienį į Uteną atvyksta penktą vietą A lygoje užimantis Kauno „Stumbras”. Pastaruoju metu varžęsis su lyderiais – Klaipėdos „Atlantu”, „Žalgiriu” ir „Trakais” – „Utenis” rungsis su sąlyginai silpnesniais už juos varžovais, savo paties konkurentais kovoje dėl šiek tiek aukštesnių vietų, nei uteniškiai yra dabar.
„Manau, kad su visais varžovais reikia žaisti maksimaliomis pastangomis. Kadangi su „Stumbru” žaisime namie, tai tikrai kovosime tik dėl pergalės. Ir apskritai mums labai reikia taškų – jau pasivijo „Kauno Žalgiris”. Reikėtų nuo jų atitolti, o priartėti prie „Stumbro”, – apie būsimą „Utenio” mačą kalbėjo D. Romanovskis.
Šiuo metu „Utenis” užima septintą vietą Lietuvos čempionate.

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas