„Utenyje“ – gynėjas iš Ukrainos

Utenos komandos gretas papildęs Vitalijus Polianskis apie Lietuvos futbolą žino ne iš pasakojimų – jis jau yra žaidęs mūsų šalies klubuose.

27-erių metų vidurio gynėjas Vitalijus Polianskis pirmą šių metų pusę praleido Rygos RFS komandoje Latvijoje.
Per savo karjerą žaidęs įvairiuose Ukrainos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos klubuose ukrainietis tikisi, kad su jo pagalba „Uteniui” pavyks sustyguoti žaidimą ir kilti aukštyn turnyro lentelės laiptais.
V. Polianskis – ne pirmas ukrainietis „Utenyje”. Komandą treniruoja Ukrainos specialistas Olegas Boičyšynas, o ekipoje registruoti gynėjas Jurijus Fliakas ir saugas Igoris Poručynskis.

Ar žinojote, kad „Utenio” treneris – ukrainietis?, – paklausėme naujoko Vitalijaus Polianskio.

Taip. Ukrainoje aš jo nepažinojau, bet prieš atvykdamas į Uteną pasiskaičiau apie „Utenį” internete. O susipažinome jau čia.

Kur esate rungtyniavęs prieš atvykdamas į Uteną?

Esu iš Dniepropetrovsko, ten ir baigiau futbolo mokyklą. Rungtyniavau daugybėje klubų. Esu žaidęs ir Lietuvoje, ir kitose Baltijos šalyse. 2011 metais rungtyniavau tuometėje A lygos komandoje „Mažeikiai”, pernai – pirmosios lygos Telšių „Džiuge”. O pastarąjį pusmetį žaidžiau Rygos RFS Latvijos Virsligoje.

„Utenio” žaidimas pastaruoju metu labai banguotas. Ar nebuvo nerimo prisijungiant prie lentelės apačioje esančios komandos?

Mane priėmė puikiai. Ir vaikinai, ir trenerių štabas. Viskas su „Uteniu” turėtų būti gerai. Taip, komanda šiuo metu yra tarp autsaiderių, bet aš esu įsitikinęs, kad jei rimtai dirbsime treniruotėse ir labai sieksime pergalės, mes turime visas galimybes pakilti aukščiau. Futbolininkai čia surinkti tikrai neblogi ir, manau, kad mes pagerinsim padėtį.

Ar galėtumėte palyginti „Mažeikius” ir šių metų „Utenį”?

Manau, kad Utenos komanda yra stipresnė. Žinoma, tiksliai to vertinti aš negaliu, mat nežaidžiau „Utenio” gretose oficialių rungtynių ir vaikinų žaidimo dar nesu išstudijavęs. Bet „Utenyje” surinkti aukštesnio lygio žaidėjai. Gal dabar jiems šiek tiek trūksta motyvacijos ir susižaidimo tarpusavyje.

Ar stebite Prancūzijoje šiuo metu vykstantį Europos čempionatą?

Žiūriu ir palaikau jame savo tėvynę – Ukrainą.

Ar ką nors pažįstate iš Ukrainos rinktinės futbolininkų? Ar neteko su kuo nors iš jų susitikti futbolo aikštėje?

Negaliu pasakyti, kad turiu draugų rinktinėje, bet ne kartą teko žaisti prieš vieną ar kitą. Esu žaidęs prieš Romaną Zozulią, prieš Ruslaną Rotanį.

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas