„Auri stovykloje“ – dar neregėti iššūkiai

Lietuvoje jau ne vieną naujovę pristačiusio „Brondby“ klubo vyriausiojo trenerio Aurelijaus Skarbaliaus rengiamoje vaikų ir jaunimo stovykloje futbolininkai bus suskirstyti ne pagal biologinį amžių.

 

„Auri stovykla“, kuri iš esmės skirsis nuo įprastų jaunųjų futbolininkų stovyklų, vyks birželio 20–24 d. Kaune. Joje dalyvaus žaidėjai nuo 12 iki 17 metų.
Šioje stovykloje vaikai nebus skirstomi į grupes pagal biologinį amžių. A. Skarbaliaus manymu, kur kas svarbesnis yra fiziologinis amžius, kuris nuo biologinio gali labai skirtis.
„Mano stovykloje vaikai bus suskirstyti ne pagal amžių, o pagal savo fizinį išsivystymą. Didžiausi dvylikamečiai treniruosis su keturiolikos–penkiolikos metų vaikinais ir net su smulkesniais septyniolikmečiais. Didesnių ne pagal amžių vaikų lauks didesnis iššūkis”, – aiškino A. Skarbalius.
Anot Danijoje dirbančio lietuvio, dėmesys dabarties, o ne ateities rezultatams dažnai kiša koja Lietuvos futbolininkų ugdymui. Tuo dabarties rezultatų siekimu užsikrėtę ne tik vaikų treneriai, bet ir jų auklėtinių tėvai.
„Ir tėvus reikia auklėti. Nes tėvai irgi reikalauja rezultato iš mažo 5–7 metų vaiko. Jiems reikia, kad vaikai laimėtų, tačiau nesvarbu kokiu būdu. O mes visai kitaip mokome. Kai pereini visas pradines pakopas, išmoksti abėcėlę ir pradedi augti – tada jau reikia siekti rezultato. Pas mus Lietuvoje daug kas peršokama mažame amžiuje, daug neišmokstama aklai siekiant pergalių, o po to jau kažko mokytis būna vėlu”, – įsitikinęs specialistas.
Su vaikais pagal A. Skarbaliaus programą dirbs treneriai iš Lietuvos. Pats Aurelijus irgi kelioms dienoms žada atvykti į stovyklą. Čia bus pakviestos neseniai stadionuose žibėjusios futbolo žvaigždės – dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas ir Lietuvos A lygos prezidentas Deividas Šemberas.
Stovykloje vaikai bus užimti kasdien nuo 10 iki 18 val. Mokysis futbolo taktikos ir technikos, tobulės individualiai. Treniruotės bus filmuojamos, o vaizdo įrašai bus pateikti vaikams ir jų tėvams. Tačiau stovykla vien futbolu neapsiribos.
Stovyklautojai pietaus Kauno Gedimino sveikatinimo ir sporto mokykloje, taip pat nuolat turės ir kitų pramogų: plaukiojimų ir žaidimų baseine, filmų žiūrėjimo kino teatre, čiuožimo „Ledo arenoje”, susitikimų ir pažinčių su Lietuvos futbolo įžymybėmis.

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas