„Juventus“ ketina bronzinę seriją sugrąžinti į Uteną

Nors sekmadienį Utenoje vykusiose antrose „Tete-a-Tete Casino-LKL” rungtynėse dėl bronzos Utenos „Juventus” krepšininkai buvo susikrovę dviženklę persvarą, jos išsaugoti nepavyko ir apmaudžiai teko pripažinti Vilniaus „Lietuvos ryto” pergalę 78:83. Mažojo finalo serijoje iki trijų pergalių „Lietuvos rytas” pirmauja 2-0, trečios rungtynės trečiadienį vyks Vilniuje. Nors rezultatas – ne uteniškių naudai, tiek „Juventus” treneris Antanas Sireika, tiek žaidėjai tikina nepraradę kovingumo ir tikisi dar sugrąžinti seriją į Uteną.

Utenos „Juventus” treneris Antanas Sireika portalui udiena.lt apgailestavo, kad nepavyko išpildyti visų prieš rungtynes rengtų sumanymų, tačiau tikino žaidėjams priekaištų neturintis. Savo auklėtinius treneris gyrė už darbą ir pademonstruotą kovą, už tai, kad pralošinėdami pirmame kėlinyje nenuleido rankų ir jau trečiame pirmavo. „Suprantu žaidėjų psichologiją, norą pasirodyti labai gerai, geriau nei yra. Pirmus du kėlinukus strigo puolimas, – sakė jis. Tai individualus dalykas: kodėl žaidėjas klysta lygioje vietoje, kodėl nepataiko tuomet, kai turėtų pataikyti. Tai yra asmeniniai dalykai. Tačiau kova buvo graži, aš patenkintas.” Pasak A. Sireikos, pritrūko sėkmės, itin svarbios žaidžiant su tokiomis komandomis kaip „Lietuvos rytas”: kad įkristų sunkus metimas – ne tik tokie Spencerio Butterfieldo tritaškiai, kokius jau įpratome matyti, kad pavyktų įgyvendinti parengtus gynybos variantus. „Vakar nepataikė ir Spenceris, bet negaliu priekaištauti, kokie gali būti priekaištai – ramiai kalbėjo „Juventus” strategas. – Galbūt kartais namų sienos suveikia atvirkščiai – žaidėjai persitempia. Išvažiuoji kitur, galvoji, kad turi nedaug šansų, žaidi daug laisviau.”
A. Sireika trečiadienio rungtynėms ketina ruoštis neperspausdamas auklėtinių nei fiziškai, nei psichologiškai. „Visi supranta situaciją, tiesiog pataisysime kai kurias detales. Aš galvoju, kad žaidėjai neprarado ūpo, bus matyti per varžybas, – sakė jis. – „Juventus” mane stebina nuo pat darbo su šia komanda pradžios, pavyko sukurti komandą, kuri kaunasi esant bet kokiam rezultatui – tas mane labai džiugina.”
„Juventus” puolėjas Saulius Kulvietis sekmadienio pralaimėjimą vadino skaudžiu. „Pritrūko disciplinos ir sveiko proto. Turėjom dešimties taškų persvarą ir ją atidavėme labai lengvai, galėjome užtikrinčiau sužaisti ir ją išsaugoti, tačiau keletą kartų vaikiškai suklydome. S. Kulvietis pastebėjo, kad Utenoje žaisti – nepalyginamai maloniau, tačiau kartais sirgalių palaikymas ir krepšininkų noras kuo geriau pasirodyti skatina juos persistengti.
Krepšininkas tikino, trečiadienio rungtynių laukiantis ramiai – prarasti nėra ką, tačiau ramybė nereiškia, jog „Juventus” kovingumas sumažėjo. „Mes važiuosime laimėti, sugrįžti ir sužaisti Utenoje dar norime. Tikrai tikimės, kad dar padovanosime uteniškiams varžybų”, – vylėsi S. Kulvietis.
„Juventus” su „Lietuvos rytu” susitiks birželio 1 dieną 19 val. Vilniuje.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas