R. Valentienė atskleidė, ką jaunimui labiausiai reikėtų tobulinti

Viena tituluočiausių ir labiausiai patyrusių Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) žaidėjų Rima Valentienė vasarą neatitolsta nuo krepšinio.

Ilgametė šalies moterų rinktinės įžaidėja organizuoja vasaros krepšinio ir fizinio rengimo treniruotes 13–14 metų berniukams bei mergaitėms.
„Nusprendžiau rengti treniruotes dėl savo sūnaus Aro, taip pat jo komandos draugų, kurie rodė didelį norą ir manęs prašė tai daryti. Yra nuostabių mergaičių, kurios žaidžia krepšinį ir vasarą neturi kur sportuoti, jos pačios mane susiranda ir mes bendraujame, dalinamės patirtimi”, – pasakojo R. Valentienė.
Birželį 38-ąjį gimtadienį švęsianti R. Valentienė jau kurį laiką dairosi trenerės karjeros ir du sezonus buvo „Utenos” vyr. trenerio Alfredo Vainausko žaidžiančioji asistentė. Vasaros treniruotės yra naudingos ir pačiai krepšininkei.
„Kaip trenerei, tai didžiulė ir maloni praktika. Juos ne tik treniruoju, bet ir mokau, kaip teisingai maitintis ir prižiūrėti savo kūną, jog rezultatai būtų geresni. Šiemet sūnus ypatingai nudžiugino, nes tapo Lietuvos vicečempionu. Patobulėjo ne tik jis, bet ir visi treniravęsi berniukai”, – pasiektais rezultatais džiaugėsi pašnekovė.
Pasak R. Valentienės, jos rengiamose treniruotėse dalyvaujantys vaikai gali pagerinti daugybę įgūdžių: „Didžiausią dėmesį skiriame fiziniam rengimui bei individualių krepšinio savybių lavinimui: kamuolio valdymui, metimui ir koordinacijai. Būtent šių aspektų labiausiai ir trūksta jaunimui.”

LMKL inf., Augusto Didžgalvio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas