Olimpinė diena sukvietė sporto aistruolius

Gegužės 24 dieną Utenoje, Utenio stadione, vyko vienas masiškiausių renginių, sukvietęs įvairaus amžiaus sporto mylėtojus, kurie varžėsi skirtingose rungtyse, o už aktyvų dalyvavimą jų laukė malonios staigmenos.

Renginio vedėjas Linas Bražionis, pasveikinęs susirinkusiuosius su Olimpinės dienos proga, priminė, kad ši data pasirinkta neatsitiktinai – 1894 metais birželį buvo įkurtas Tarptautinis olimpinis komitetas. Pirmosios Olimpinės dienos buvo surengtos Austrijoje, Belgijoje, Birmoje, Didžiojoje Britanijoje, Urugvajuje ir Šveicarijoje.
Lietuvoje pirmą kartą Olimpinė diena buvo surengta 1989 metais gegužės 13 dieną – Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kuris estafete keliavo per Lietuvą, pasiekė Latviją, Estiją.
Olimpinės dienos renginiai Utenoje tampa tradiciniais – į šiųmetį renginį Utenio stadione susirinko jauni, veržlūs ir ambicingi pergalės siekiantys uteniškiai, kuriuos pasveikino ir sėkmingų startų palinkėjo Utenos rajono savivaldybės mero patarėjas Henrikas Zabiela, Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, jo pavaduotojas Alvydas Gražys.
Utenio aikštėje suliepsnojo Olimpinė ugnis – ją uždegė praėjusių metų geriausia mūsų rajono sportininkė plaukikė Agnė Sorakaitė.
Gražus ir saulėtas oras visus ragino aktyviai leisti laiką dalyvaujant daugelyje sporto rungčių, tačiau prieš startą reikėjo šiek tiek pamankštinti savo kūną. Masinę mankštą vedė Visuomenės sveikatos biuro specialistė Ina Meidienė.
Svarbiausias Olimpinės dienos akcentas – Olimpinės mylios bėgimas. 1988 metrų distanciją įveikė visi renginio dalyviai, tačiau nepralenkiami buvo šeši bėgikai: Justina Zenkovaitė, Gintarė Sukarevičienė, Martyna Biliūnaitė, Evaldas Žalnierius, Mantas Saliamonas ir Modestas Katinas. Sportininkus, greičiausiai įveikusius greičio ruožą, apdovanojo Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas.
Bene įdomiausia Olimpinės dienos dalis – įvairios sportinės rungtys ir atrakcijos: rankų lenkimas, smiginis, futbolas, specialioji Šaulių estafetė, šaudymas iš lanko, kareiviškų batų poros metimas, rankinis ir daugelis kitų. Prie visų rungčių, reikalaujančių taiklumo ar fizinės jėgos, driekėsi norinčiųjų dalyvauti eilės. Už kiekvieną pasirodymą sportininkų laukė malonios staigmenos – saldūs prizai.
Pasibaigus Olimpinės dienos šventei, buvo pasidžiaugta dalyvių gausa, apdovanoti šio renginio partneriai ir Vyturių, Rapolo Šaltenio progimnazijų atstovai.

Autorės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas