Krepšinio aikštelėje susitiko žaidėjai ir gerbėjai

Vakar, balandžio 4 dieną, įprastą vakarinę treniruotę Utenos „Juventus” krepšininkai iškeitė į aktyvų bendravimą su komandos aistruoliais – Utenos daugiafunkciame sporto centre vyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) organizuotas renginys „Vieninga tribūna”. Kaip portalui udiena.lt sakė LKF Renginių ir sporto direktorius Tomas Rimkus, federacija dalyvauja Turkijos krepšinio federacijos (TKF) inicijuotame tarptautiniame projekte „Aistruoliai prieš smurtą”(„FANS AGAINST VIOLENCE”) kartu su Ispanija, Bulgarija, Kroatija, o mūsų mieste vykęs renginys – šio projekto dalis.

Į Utenos areną susirinkę daugiausia jaunieji „Juventus” sirgaliai šį kartą ne iš šalies stebėjo komandos žaidimą, bet, apsirengę sportines aprangas, kartu su krepšininkais darė apšilimą ir rungėsi krepšinio aikštelėje. Pasak renginio organizatorių, tai skatina tarpusavio dialogą, supratimą ir padeda spręsti kylančias problemas. Tai tik viena iš projekto, kurio metu vyksta ir konferencijos, diskusijos, dalis.
„Dalyvauti projekte buvo pakviestos keturios Lietuvos krepšinio lygoje žaidžiančių klubų sirgalių komandos: Kauno „Žalgirio”, Vilniaus „Lietuvos ryto”, Klaipėdos „Neptūno” ir Utenos „Juventus” aistruoliai, – aiškino T. Rimkus. – Dalyvaudami projekte jie turi galimybę susipažinti ir užmegzti ryšius su kitų šalių sirgaliais. Projektas bus vykdomas iki 2016 m. pabaigos. Pagal šį projektą, be kita ko, bus organizuojamos tarptautinės krepšinio aistruolių diskusijos, susitikimai. Numatoma, kad Lietuvos aistruolių atstovai keliaus į susitikimus Ispanijoje, Kroatijoje ir Turkijoje.”
Šio projekto tikslas pažinti ir apžvelgti skirtingų šalių palaikymo kultūrą, išsiaiškinti kylančias problemas tarp fanų palaikant savo mylimas komandas, suprasti, kas nulemia agresijos, smurto proveržius ir kaip būtų galima šias problemas spręsti, išmokti tolerancijos. Galbūt todėl, kad demonstruoja kitokį, agresyvų savo komandos palaikymą, jame atsisakė dalyvauti „Lietuvos rytą” garbinantys „Rytas Ultras”.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas