„Lietuvos rytas“ įtikinamai revanšavosi Utenos ekipai

Utenos „Juventus” krepšininkai antrą kartą iš eilės nepajėgė mesti iššūkio Vilniaus „Lietuvos ryto” klubui. Prieš du mėnesius namuose vilniečius nukovę Antano Sireikos auklėtiniai šeštadienį, balandžio 2 dieną, savo aikštelėje neturėjo jokių galimybių – 59:97 (22:27, 14:21, 12:29, 11:20).

„Juventus” šiame mače žaidė be traumuotų Edgaro Stanionio ir Armino Urbučio, o vilniečių gretose nebuvo Antano Kavaliausko ir Adamo Lapetos.

Labai rezultatyviai prasidėjusiose rungtynėse abi komandos nesunkiai rinko taškus, o rezultatas vis augo. Sužaidus keturias minutes Gediminas Orelikas tolimu metimu išvedė į priekį svečius (11:8), tačiau Chavaughno Lewiso ir Sauliaus Kulviečio atakos sugrąžino pranašumą uteniškiams – 15:13. Visgi svečiai ir vėl persvėrė rezultatą, o po Mariaus Runkausko tritaškio skirtumas šoktelėjo iki šešių taškų – 23:17. Nors per likusį laiką „Juventus” minimaliai sumažino atsilikimą, po pirmųjų dešimt minučių „Lietuvos rytas” ir toliau pirmavo – 27:22.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui vilniečiai surengė spurtą 7:2 ir Kšištofas Lavrinovičius tolimu metimu pirmą kartą padidino vilniečių atotrūkį iki dviženklio – 34:24. Vieną po kito tolimus metimus į uteniškių krepšį siuntę „Lietuvos ryto” krepšininkai ir toliau bėgo į priekį, o po dviejų iš eilės Artūro Jomanto pataikytų tritaškių įpusėjus kėliniui skirtumas pasiekė aštuoniolikos taškų ribą – 44:26. Lauryno Samėno tritaškis ir Ch. Lewiso baudos metimas kiek sumažino „Juventus” atsilikimą (30:46), o E. Želionio dvitaškis leido aikštės šeimininkams dar labiau priartėti – 32:46. Per likusį laiką uteniškiai pelnė dar dviem taškais daugiau ir įpusėjus mačui A. Sireikos komanda turėjo dvylikos taškų deficitą – 36:48.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Lietuvos ryto” klubas ir vėl pradėjo pataikyti iš toli bei bėgti į priekį. Sužaidus keturias minutes M. Runkauskas smeigė du tritaškius iš eilės, o T. Pačėso komandas persvara sugrįžo prie devyniolikos taškų ribos – 60:41. Tragiškai ir toliau gynyboje žaidę aikštės šeimininkai krito į vis gilesnę duobę, o po dviejų G. Oreliko tritaškių prasidėjus paskutinei mačo minutei skirtumas jau artėjo prie trisdešimties taškų ribos – 74:45. Per likusį laiką komandos pasikeitė tolimais metimais, tas skirtumas nepakito – 48:77.

Ketvirtasis kėlinys šiame mače jau tebuvo formalumas. „Lietuvos ryto” pranašumas nekėlė jokių abejonių, o skirtumas tik dar labiau augo. Likus žaisti keturias minutes sostinės komanda jau pirmavo 35 taškų skirtumu, o rungtynes laimėjo rezultatu 97:59.

„Juventus” komandai 16 taškų surinko Chavaughnas Lewisas, 14 – Edgaras Želionis, 9 – Spenceris Butterfieldas, po 7 – Saulius Kulvietis ir Laurynas Samėnas, 4 – Egidijus Dimša, 2 – Martynas Likevičius.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Gediminas Orelikas, Artūras Gudaitis bei Deividas Gailius ir Marius Runkauskas.

„Juventus” inf., Liucijos Juodytės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas