Į sezono pradžią futbolininkus lydi nauji užmojai

Utenos „Utenis” naująjį A lygos sezoną pasitinka su naujais partneriais, nauja apranga, naujais tikslais ir naujomis viltimis.

Tikslų siekti padės nauji partneriai

„Utenio” klubo direktorius Artūras Gimžauskas džiaugėsi užsimezgusiu bendradarbiavimu su sportinės aprangos ir inventoriaus milžino „Adidas” gaminiais Lietuvoje prekiaujančiu „Sportpoint”.

„Šiais metais atrodysime gražesni. Jie mums suteikė naują veidą. Nuo šiol „Utenis” vilkės vieno garsiausių pasaulyje prekės ženklų „Adidas” aprangą. Kai yra šalia toks stiprus partneris, tai verčia ir mus pasitempti”, – teigė klubo vadovas.

Naujasis „Utenio” dalininkas verslininkas Nemunas Dagilis paaiškino, kad suartėti su futbolu paskatino tai, jog Utenoje buvo atidarytas „Baltijos polistireno” gamyklos filialas, priklausantis žinomo verslininko vadovaujamai įmonių grupei.

„Mes laikomės nuostatos, kad ten kur dirbame, turime padėti vietos bendruomenei. Vilniečiai ir kauniečiai „Uteniui” nepadės. Gali padėti tik Utenos apskrities įmonės. Manau, kad mes pritrauksime ir kitų rėmėjų”, – kalbėjo verslininkas, kuriam klubo direktorius įteikė vardinius marškinėlius.

„Baltijos polistirenas” tapo „Utenio” generaliniu rėmėju. Jo finansinis indėlis į komandos biudžetą bus didžiausias tarp privačių rėmėjų. Svarbiausias klubo ramstis ir toliau lieka Utenos rajono savivaldybė.

Pernai „Utenis” iš privačių rėmėjų gavo 25 procentus biudžeto, šiemet ši dalis bus didesnė.

Minimaliai pagrindinei komandai žadama surinkti 250 tūkst. eurų biudžetą, bet tikimasi, kad jis bus didesnis.

„Aš manau, kad mūsų parama bus apčiuopiama. Ir jeigu po poros ratų matysime, kad komanda gali kovoti dėl ketvirtosios vietos, tai, manau, tikrai svarstysime apie paramos padidinimą tam, kad komanda dar sustiprėtų”, – kalbėjo N. Dagilis.

Beje, A lygos prezidentas Deividas Šemberas naująjį „Utenio” dalininką pažįsta asmeniškai. „Su Nemunu ne kartą esame žaidę futbolą, žinau, kad jis labai mėgsta futbolą ir yra geras žaidėjas”, – sakė viena iš Lietuvos futbolo legendų.

Ugdys futbolo Valančiūną

Lietuvoje šiuo metu analogų neturinčiai „Utenio” akademijai šiemet planuojama skirti apie 100 tūkst. eurų.

„Nuo pat klubo atkūrimo siekėme, kas „Utenis” būtų visavertis klubas, turintis pamatą – vaikų futbolo akademiją. Pavyko įtikinti miestą, kad jaunųjų futbolininkų auginimo funkcija turi priklausyti klubui. Taip, tai mums yra didelė atsakomybė. Bet ji veda mus į priekį ir skatina tobulėti. Gal mes futbolo namą pradėjome statyti nuo stogo, bet administracijos, trenerių, futbolininkų darbas per šiuos du metus padėjo įtikinti miesto politikus, kad mūsų kelias yra perspektyvus. Jau šiemet į „Utenio” futbolo akademiją atėjo 45 vaikai, kurie su futbolu susipažino pernai nemokamose „Utenio” trenerių treniruotėse vaikų darželiuose”, – sakė A. Gimžauskas.

Utenoje išaugo vienas dabartinės Lietuvos krepšinio rinktinės lyderių Jonas Valančiūnas. A. Gimžauskas, neabejoja, kad ir futbole Utena pajėgi išauginti rinktinės žvaigždžių.

„Su savo bičiuliu Aurelijumi Skarbaliumi pasikalbame, jog Utenoje gali išaugti ne tik J. Valančiūnas, bet ir Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjai. Kaip Gargždai sugebėjo išauginti ne vieną futbolo talentą, taip ir mes galime tikėtis uteniškių Lietuvos futbolo nacionalinėje komandoje”, – įsitikinęs „Utenio” direktorius.

„Utenio” pastatyta futbolo piramide džiaugiasi ir D. Šemberas. „Mums A lygoje reikalingos ne komandos, o klubai. Kurie turi aiškią viziją, aiškią piramidę, pradedant vaikų futbolu, baigiant profesionaliu, infrastruktūrą. Manau, kad ir verslo žmonės labiau nori bendradarbiauti su tokiais klubais, o ne su vienadienėmis komandomis”, – dėstė A lygos vadovas.

Tikslas – pasirodyti geriau nei pernai

„Utenio” treneris ir žaidėjai kalbėjo apie pasirengimą sezonui ir ryžtą jame sužaisti dar geriau negu pernai. 2015 m. A lygos debiutantai uteniškiai užėmė šeštąją vietą.

„Pirmiausia norėčiau padėkoti savo vaikinams už atliktą darbą viso pasiruošimo sezonui metu. Jie dirbo sunkiai, kartais net alinančiai. Bet aš visada jiems kartoju, kad darbas niekada nenueina veltui ir visada duoda savo vaisių. Džiaugiuosi, ir tuo, kad didelė dalis vaikinų pasiliko mūsų komandoje, ir matydamas naujus veidus. Su jų pagalba mes išpildysime užduotis, iškeltas komandai vadovybės, įgyvendinsime mūsų tikslus ir eisime tik į priekį, neatsigręždami atgal”, – kalbėjo komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

Šiemet naujų futbolininkų paieška buvo vykdoma pagal konkrečias pozicijas, atsižvelgiant į tarpsezoniu komandą palikusius žaidėjus.

„Renkamės tokius žaidėjus, kurie gali daugiau duoti „Uteniui”, negu iš jo gauti”, – teigė komandos strategas.

Pasak M. Čepo, „Utenis” tikisi užbaigti čempionatą bent vienoje vietoje aukščiau negu pernai. O komandos futbolininkai užsiminė ir apie aukštesnes vietas.

„Manau, kad kiekvienam priešininkui būsim nelengvas varžovas. Jei kiekvienose rungtynėse visiškai atsiduosime, tikrai galime pakovoti dėl ketvirtosios vietos”, – sakė futbolininkas Arminas Vaskela.

Anot A. Gimžausko, viskas turėtų būti pasiekta palaipsniui: „Manau, kad kryptingai dirbdamas „Utenis” į prizines vietas galėtų pretenduoti po kokių trejų metų.”

Direktorius teigė, kad „Utenis” nuo savo kelio pirmojoje lygoje pradžios ugdo komandą. Ir klubui svarbu ne pasikviesti gerus, bet brangius žaidėjus, o patiems užsiauginti galingą ekipą.

Sezoną pradės Visagine

2016 m. A lygos sezoną „Utenis” pradės kovo 5 dieną, šeštadienį, rungtynėmis savo laikinuose namuose Visagine su „Kauno Žalgiriu”.

Apie 70 km nuo Utenos esančiame Visagine uteniškiai namų rungtynes žais bent porą mėnesių, nes „Utenio” stadiono natūralios dangos aikštė netinkama futbolui gamtai tik bundant po žiemos.

Kodėl pasirinktas Visaginas, o ne Vilnius, kaip praėjusio sezono pradžioje? „Šiame mieste – gilios futbolo tradicijos, ten auga daug gabių vaikų – tai kelias į futbolo populiarinimą Utenos apskrityje,” – teigė A. Gimžauskas.

Klubo direktorius prasitarė, jog ir Utenoje planuojama artimiausiu metu įrengti dirbtinės dangos aikštę greta pagrindinio stadiono, tad „Utenis” bet kuriuo metų laiku galėtų žaisti namuose.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas