Uteniškėms LKF taurės titulo apginti nepavyko

Savaitgalį Utenos daugiafunkciame sporto centre vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre „Utenos” komandai nepavyko apginti praėjusiais metais iškovoto LKF taurės nugalėtojų titulo. Uteniškės savoje aikštėje tik baigiantis susitikimui 69:79 (11:13, 23:16, 17:21, 18:29) nusileido Marijampolės „Sūduvai” ir pasidabino sidabro medaliais.

Kaip ir dera finalui, susitikimas prasidėjo nervingai – prabėgus 2 minutėms 4:0 pirmavo „Utena”. Netrukus „Sūduva” išjudino savo puolimą ir išsiveržė į priekį (7:6), o ketvirčiui artėjant į pabaigą persvarą padidino – 11:6. Per likusį laiką geriau sužaidė šeimininkės, kurios po dešimties žaidimo minučių turėjo 2 taškų deficitą – 11:13.
Antrąjį ketvirtį viešnios pradėjo tolimu metimu – 16:11. Čia pat uteniškės pasivijo varžoves – 18:18. 16-ąją minutę „Utena” surengė dvi sėkmingas atakas iš eilės bei išsiveržė į priekį – 25:24. Nors marijampolietės po Lauros Svarytės tritaškio vėl alsavo varžovėms į nugaras (28:29), Alfredo Vainausko auklėtinės paskutines dvi minutes sužaidė tiksliau ir įpusėjus rungtynėms turėjo 5 taškų pranašumą – 34:29.
Po ilgosios pertraukos Iveta Šalkauskė šovė iš toli (32:34), tačiau „Utena” atsakė atkarpa 6:0 – 40:32. Netrukus „Sūduva” atsigavo po šalto dušo ir 28-ąją minutę rezultatas jau buvo lygus – 44:44. Maža to, netrukus LMKL vicečempionės ir pirmavo (50:48), bet Gintarė Mažionytė paskutinę sekundę pataikė tritaškį, taip leisdama savo ekipai būti pirmaujančiame vaidmenyje – 51:50.
Ketvirtajame kėlinyje užvirė kova taškas į tašką ir po kiekvieno sėkmingo metimo rezultatas arba tapdavo lygus, arba kažkuri komanda minimaliai išsiverždavo į priekį. Vis dėlto uteniškės po Marinos Solopovos tritaškio atitrūko – 65:60. Rimvydas Samulėnas paprašė pasitarimo ir tai davė vaisių, kadangi „Sūduva” atsakė spurtu 8:2 bei susigrąžino iniciatyvą – 68:67. Nors A. Vainauskas paprašė minutės pertraukėlės, ji nepadėjo, kadangi „Sūduva” pridėjo dar 7 taškus be atsako (75:67) ir likus žaisti vos kiek daugiau nei minutę pradėjo švęsti pergalę.
Kaip portalui udiena.lt sakė „Utenos” komandos kapitonė Rima Valentienė, rungtynių pabaigoje merginos prastai gynėsi, todėl ir pralaimėjo.
„Utenos” komandoje rezultatyviausiai žaidė G. Mažionytė, į priešininkių krepšį įmetusi 19 taškų, 15 pataikė M. Solopova, 13 – Ieva Šimkutė.
„Sūduvos” ekipoje rezultatyviausia buvo komandos centras I. Šalkauskė – 24 taškai, 19 – L. Svarytė, 12 – Neringa Skadaitė.
Nugalėtojoms medalius ir pagrindinį turnyro trofėjų įteikė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis. Uteniškes ir marijampolietes krepšininkes sveikino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas ir Seimo narė Milda Petrauskienė. Pastarieji sveikino ir naudingiausią „Utenos” komandos žaidėją I. Šimkutę. „Sūduvos” ekipoje geriausia žaidėja buvo pripažinta I. Šalkauskė. Jai prizą įteikė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Laikraščio „Utenos diena” ir BC Utena inf.

Augusto Didžgalvio ir Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}lWZWJQbTOo8&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas