Prisistačiusi sirgaliams bronzinė komanda dovanojo pergalę

Penktadienį savo sirgaliams pirmą kartą pasirodžiusi naujos sudėties Utenos „Juventus” krepšinio komanda pasirengimą naujam sezonui baigė pergale. Be trijų traumuotų žaidėjų rungtyniavę uteniškiai savo aikštelėje 86:78 (17:24, 30:16, 18:20, 21:18) nugalėjo praėjusių metų Latvijos čempionato prizininkę Jėkabpilio „Jekabpils” komandą. Po mačo klubo treneris „Utenos dienai” sakė, kad „Juventus” stengsis sirgalius vėl džiuginti pergalėmis ir atiduos visas jėgas, kad pademonstruotų ne tik kuo geresnį rezultatą, tačiau ir gražų krepšinį.

„Banguotos” rungtynės

Rungtynių pradžia sėkmingesnė buvo svečiams – jie suskubo į priekį pelnydami penkis „sausus” taškus, tačiau Egidijaus Dimšos bei Pauliaus Petrilevičiaus pastangų dėka uteniškiai netrukus sumažino deficitą iki minimumo – 8:9. Nors po dar vieno P. Petrilevičiaus dvitaškio „Juventus” persvėrė rezultatą savo naudai (10:9), keturių minučių atkarpą Antano Sireikos auklėtiniai pralaimėjo net 4:15 ir atsiliko dviženkliu skirtumu – 14:24. Visgi kėlinį kiek sėkmingiau žaidė aikštės šeimininkai, kurie baudų metimų dėka sumažino atsilikimą iki septynių taškų – 17:24.

Antrojo ketvirčio pradžioje du taškus pelnė Chavaughnas Lewisas, du tritaškius iš eilės pridėjo Aidas Viskontas ir „Juventus” persvėrė rezultatą savo naudai – 27:26. Nors po nesėkmingos atkarpėlės uteniškiai vėl atsiliko (37:31), Rolandas Alijevas bei A. Viskontas pataikė iš toli ir rezultatas vėl tapo lygus – 33:33. Negana to, penkis taškus netrukus pelnė Spenceris Butterfieldas, dvitaškius su varžovų pražangomis pridėjo E. Dimša ir R. Alijevas, o įpusėjus mačui jau „Juventus” buvo priekyje – 47:40.

Pačioje trečiojo kėlinio pradžioje du tolimus metimus iš eilės pataikė S. Butterfieldas, o „Juventus” pranašumas šoktelėjo iki trylikos taškų – 53:40. Nors latviai tolimų metimų dėka vėl netruko priartėti (55:57), Ch. Lewisas baudų metimais padėjo uteniškiams kiek nutolti – 59:55. Netrukus keturis taškus be atsako surinko Arminas Urbutis, dvitaškį pridėjo Ch. Lewisas ir prieš lemiamas dešimt minučių Utenos klubas pirmavo 65:60.

Ketvirtąjį kėlinį latviai vėl pradėjo sėkmingiau, surengė spurtą 8:2 ir po Pavelo Veselovo dvitaškio su pražanga persvėrė rezultatą savo naudai – 68:67. Visgi E. Dimša dvitaškiu su pražanga atstatė pusiausvyrą (73:73), o netrukus ir vėl sugrąžino pranašumą „Juventus” klubui – 75:73. Nepaisant varžovų minutės pertraukėlės, R. Alijevas dar pridėjo tritaškį, E. Dimša dvitaškį ir aikštės šeimininkai likus žaisti tris minutes dar kartą nutolo – 80:73. Per likusį laiką situacija jau nepakito ir „Juventus” iškovojo pergalę rezultatu 86:78.

Nugalėtojams 23 taškus pelnė Egidijus Dimša, 15 – Spenceris Butterfieldas, 13 – Chavaughnas Lewisas, po 11 – Rolandas Alijevas ir Aidas Viskontas, 6 – Arminas Urbutis, 5 – Paulius Petrilevičius, 2 – Martynas Linkevičius.
Daugiau apie tai skaitykite trečiadienio „Utenos dienoje”.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas