Nesėkmę namuose patyrę „Juventus“ krepšininkai prarado pranašumą LKL ketvirtfinalio serijoje

Utenos „Juventus” ekipai nepavyko pasinaudoti savo aikštės pranašumu antrosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynėse. Visas rungtynes besivejančių vaidmenyje buvę uteniškiai 74:84 (16:22, 20:23, 21:20, 17:19) nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždžių” komandai.

Serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus, o trečiosios rungtynės antradienį bus žaidžiamos Pasvalyje.

Osvaldo Olisevičiaus ir Aido Viskonto tikslių metimų dėka svečiai sužaidus tris minutes spurtavo 10:2, tačiau tritaškiu atsakė Arvydas Šikšnius, šešis taškus iš eilės pridėjo Rashaunas Broadusas ir „Juventus” persvėrė rezultatą savo naudai – 11:10. Likus žaisti tris minutes rezultatas tapo lygus (14:14), bet kėlinio pabaigoje vėl sėkmingiau žaidė „Pieno žvaigždžių” klubas, kuris po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje – 22:16.

Uteniškių situacija negerėjo ir antrojo kėlinio pradžioje. Po Gyčio Sirutavičiaus dvitaškio aikštės šeimininkų deficitas pirmą kartą tapo dviženklis (18:28), bet Vaido Čepukaičio ir A. Šikšniaus tikslios atakos vėl leido uteniškiams priartėti – 27:30. Tikslių tolimų metimų dėka pasvaliečiai dar sykį nutolo (43:36), o įpusėjus mačui turėjo devynių taškų persvarą – 45:36.

Po didžiosios pertraukos žaidimo gijas savo rankose ir toliau laikė svečiai. Nors A. Šikšniaus tolimas metimas buvo leidęs uteniškiams kiek sumažinti atsilikimą (41:48), keturis taškus iš eilės pelnęs Žygimantas Skučas dar kartą atstatė dviženklį „Pieno žvaigždžių” pranašumą – 52:41. Likus žaisti tris minutes skirtumas buvo dar labiau išaugęs (63:48), bet tolimų metimų dėka „Juventus” sumažino atsilikimą – 57:65.

Situacija nesikeitė ir ketvirtajame kėlinyje. Sužaidus tris minutes „Pieno žvaigždės” pirmavo trylikos taškų skirtumu (72:59), o įpusėjus kėliniui komandas jau skyrė septyniolika taškų – 78:61. Per likusį laiką situacija aikštelėje jau nepakito ir „Juventus” patyrė nesėkmę.

„Juventus” komandai 17 taškų surinko Rashaunas Broadusas, 14 – Edgaras Stanionis, 12 – Arvydas Šikšnius, 9 – Saulius Kulvietis, 6 – Vaidas Čepukaitis, po 5 – Nikita Barinovas ir Simas Buterlevičius, po 2 – Egidijus Dimša, Ovidijus Varanauskas ir Valdas Dabkus.

„Juventus” inf.,

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas