Sirgalių muštynėmis pažymėtose rungtynėse „Juventus“ pralaimėjo „Lietuvos rytui“

Emocijų kupinose rungtynėse nesėkmę patyrė Utenos „Juventus” krepšininkai, kurie Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače savo aikštelėje 70:78 (19:14, 14:20, 12:21, 25:23) nusileido septynioliktąją pergalę iš eilės iškovojusiam Vilniaus „Lietuvos ryto” klubui.

Dvikova pasižymėjo ne tik emocijomis aikštelėje, tačiau ir už jos ribų. Per didžiąją pertrauką įvyko abiejų komandų aistruolių muštynės, po kurių buvo sulaikyta nemažai tiek vienos, tiek kitos komandos aistruolių.

Audringai savo gerbėjų palaikomi uteniškiai žymiai geriau pradėjo rungtynes ir po Vaido Čepukaičio bei Egidijaus Dimšos tikslių atakų sužaidus tris minutes pirmavo 7:2. Nors Žygimanto Janavičiaus ir Mindaugo Lukauskio atakos leido svečiams išlyginti rezultatą, „Juventus” po Simo Buterlevičiaus tritaškio vėl nutolo – 15:10. Keturi iš eilės Kšištofo Lavrinovičiaus taškai dar kartą buvo sumažinę svečių deficitą (14:15), bet Dainiaus Adomaičio komanda ketvirtį baigė sėkmingiau ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 19:14.

Antrąjį ketvirtį dvitaškiu pradėję aikštės šeimininkai įgijo septynių taškų persvarą (21:14), bet vos po poros minučių skirtumas sumažėjo iki dviejų – 21:19. Keturis taškus iš eilės surinkęs Saulius Kulvietis vėl padėjo „Juventus” komandai atitrūkti (25:19), bet sostinės ekipa atsakė spurtu 10:2 ir Martynas Gecevičius tritaškiu pirmą kartą išvedė į priekį „Lietuvos rytą” – 29:27. Nors Rashauno Broaduso metimai vėl buvo persvėrę rezultatą savo naudai (33:32), po įpusėjus mačui priekyje buvo vilniečiai – 34:33.

Trečiojo ketvirčio pradžioje „Juventus” puolimas ėmė strigti, o tolimus metimus pataikę „Lietuvos ryto” krepšininkai padidino persvarą iki devynių taškų – 48:39. R. Broadusas dviem baudų metimais vėl kiek priartino uteniškius (43:50), bet prieš lemiamas dešimt minučių „Lietuvos ryto” pranašumas jau buvo dviženklis – 55:45.

Paskutinis ketvirtis prasidėjo Billy Barono ir Traviso Leslie tritaškiais (61:45), pastarasis netrukus pridėjo dar du taškus ir svečių persvara tapo triuškinanti – 63:45. Sužaidus tris minutes komandas jau skyrė dvidešimt taškų (68:48). Per likusį laiką emocijos aikštelėje ir toliau kunkuliavo, tačiau situacija jau kardinaliai nepakito. Aikštės šeimininkai gerokai sumažino atsilikimą, tačiau „Lietuvos rytas” iškovojo pergalę rezultatu 78:70.

„Juventus” komandai 14 taškų pelnė Vaidas Čepukaitis, 13 – Simas Buterlevičius, 11 – Rashaunas Broadusas, 10 – Edgaras Stanionis, 7 – Egidijus Dimša, 6 – Saulius Kulvietis, 4 – Arvydas Šikšnius, 3 – Valdas Dabkus, 2 – Ovidijus Varanauskas.

„Juventus” inf., A. Čižos nuotr. G. Platkevičiaus video

{youtube}Fx166O4ikeM&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas