Antroji pergalė čempionate

Utenos „Utenio” futbolininkai svečiuose 2:0 nukovė „Šiaulių” ekipą ir įsirašė antrąją pergalę A lygos čempionate.
Aštuntojo „SMScredit.lt A lygos” turo akistatoje Šiauliuose futbolo buvo nedaug. „Šiaulių” ir Utenos „Utenio” vienuolikės nuožmiai kovojo ir tarpusavyje, ir su stipriu vėju. Matyt, ši gamtos stichija yra labiau paranki Mindaugo Čepo treniruojamai ekipai, kuri išvykoje 2:0 nugalėjo turnyro lentelės apačioje esančius varžovus.

„Utenis” iškovojo antrąją pergalę šiame sezone, pagal surinktus taškus aplenkė Kauno „Spyrį” ir prisivijo aukščiau turnyro lentelėje buvusias komandas. Šiauliečiams vis dar nepavyksta iškovoti pirmosios pergalės.

Kiek greičiau prie sudėtingų oro sąlygų pavyko prisitaikyti pavėjui rungtyniavusiems svečiams. Po greitų atakų dešiniuoju kraštu buvo sukurti pavojingiausi „Utenio” epizodai. Mykolas Krasnovskis smūgiavo virš vartų, o Dariaus Kazubovičiaus smūgį iš arti atrėmė Povilas Valinčius.

Traumų kamuojamai Saulės miesto komandai – dar vienas skaudus smūgis. Pirmojo kėlinio pabaigoje susižeidęs kapitonas Ramūnas Radavičius buvo priverstas palikti aikštę.

Po pertraukos vaizdas šiek tiek pasikeitė, šiauliečiai, žaidę pavėjui, pradėjo atakuoti aštriau ir dažniau. Kairiajame krašte rungtyniavęs Sergejus Ševčiukas iš baudos aikštelės prieigų stipriai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, tačiau uteniškius išgelbėjo patikimas Pavelo Leuso žaidimas. Patyręs vartininkas debiutavo šio sezono „SMScredit.lt A lygoje”, pakeitęs Igną Plūką, kuris į Šiaulius atvyko su pakilusia temperatūra.

Vis dėlto perėmę iniciatyvą šeimininkai prarado budrumą gynyboje ir buvo nubausti. 59-ą minutę „Utenio” kontratakos metu Edgaras Mastianica perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam D. Kazubovičiui. Jaunasis puolėjas nesuklydo ir pelnė įvartį antrame mače iš eilės, išvesdamas savo komandą į priekį.

Tomo Ražanausko kariauna siekė išlyginti rezultatą, tačiau patikimai rungtyniavę varžovų gynėjai ir stiprus bei neprognozuojamas vėjas neleido pavojingiau pagrasinti P. Leuso ginamiems vartams.

Rezultatą padvigubinti galėjo Mindaugas Grigaravičius, bet saugo smūgiuotą kamuolį atrėmė P. Valinčius. Vis tik vartų sargas buvo bejėgis 79-ą minutę, kai svečiai surengė įvarčiu pasibaigusį greitą išpuolį.

Ilja Tračynskis prasiveržė dešiniuoju kraštu ir perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur nuo oponento pabėgęs M. Krasnovskis smūgiavo nepriekaištingai.

Dvikovos pabaigoje šiauliečiams sušvelninti rezultato nepavyko. Vėjo mūšyje šį kartą buvo stipresnė Utenos ekipa.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas