„Juventus“ paslydo ant „Šiaulių“ slenksčio

Utenos „Juventus” klubui sekmadienį, kovo 22 dieną, nepavyko panaikinti keturių taškų deficito (pirma dvikova Šiauliuose baigėsi aikštės šeimininkų pergale rezultatu 73:69) ir atsakomąsias Baltijos krepšinio lygos pusfinalio rungtynes baigė lygiosiomis rezultatu 60:60 (16:16, 14:8, 12:16, 18:18). Po šio mačo uteniškiai liko už didžiojo finalo ribų ir turės tenkintis mažuoju finalu, kur „Juventus” kovo 25 dieną susitiks su Tartu „TU/Rock” krepšininkais Estijoje.

Pradžia solidi
Šį kartą Utenos daugiafunkcio sporto centro tribūnos buvo beveik pilnos. Sirgaliai tikėjosi nuožmios kovos ir ją išvydo. Rungtynes susikaupę pradėjo „Juventus” krepšininkai ir sužaidus keturias minutes po Arvydo Šikšniaus bei Simo Buterlevičiaus tikslių metimų įgijo šešių taškų pranašumą – 12:6. Dar po kelių akimirkų komandas jau skyrė septyni taškai (16:9), tačiau „Šiaulių” puolėjas Gintaras Leonavičius pelnė septynis taškus be atsako ir po dešimties minučių rezultatas buvo 16:16.
Antro kėlinio pirmoje pusėje abi komandos taškus rinko labai sunkiai, todėl įpusėjus ketvirčiui rezultatas buvo lygus – 18:18. Spurtą 6:0 surengę uteniškiai įgijo solidų pranašumą (24:18), kurį išlaikė iki didžiosios pertraukos – 30:24.

Šiauliečių apmaudo pasekmės – skylė sienoje
Šiaulietis Rokas Giedraitis, buvusio Utenos komandos trenerio Roberto Giedraičio sūnus, eidamas į rūbinę savo pyktį išliejo spyriu į Utenos daugiafunkcio sporto centro sieną, kurioje liko plaštakos dydžio skylė.

Po trečio kėlinio – rezultatas lygus
Trečio kėlinio pradžioje šiauliečiams nesisekė. „Juventus” kamuolio įžaidėjas Rashaunas Broadusas dvitaškiu padidino „Juventus” persvarą iki aštuonių taškų (32:24). Ir toliau buvo sunkiai sustabdomas šiauliečių centras Julius Jucikas, kurio pastangomis „Šiaulių” ekipa spurtavo 8:0 ir išlygino rezultatą – 34:34. Penkis taškus iš eilės pelnė R. Giedraitis ir svečiai rezultatą persvėrė savo naudai – 39:35. Kėlinio pabaigą uteniškiai sužaidė solidžiai ir rezultatas vėl tapo lygus – 42:42.

Rungtynės baigėsi taikiai
Ketvirtas kėlinys prasidėjo uteniškių nesėkmėmis – tritaškiai metimai nekrito. Svečiai be atsako pataikė penkis taškus ir aikštės šeimininkų deficitas pasiekė penkių taškų ribą – 42:47. Vienu metu „Juventus” atsilikimas jau buvo pasiekęs septynis taškus (44:51), bet Gintaras Leonavičius buvo nubaustas technine pražanga, o sėkmingą atkarpą sužaidę uteniškiai likus pusantros minutės susigrąžino minimalią persvarą – 57:56. Netrukus „Juventus” pirmavo dviem taškais (59:57), tačiau svečiai atstatė pusiausvyrą ir rungtynės baigėsi 60:60.

Komandoje trūko centrų pagalbos
Šį kartą rungtynės baigėsi lygiosiomis, tačiau serija pralaimėta. Sirgaliams jau ne kartą „Juventus” įrodė, jei komandoje prastai sužaidžia centrai, kurie šį kartą įmetė tik 7 taškus (3 – Valdas Dabkus, po 2 – Vaidas Čepukaitis ir Egidijus Dimša), – komanda pralaimi.
„Juventus” komandoje ir vėl pasižymėjo 22 taškus surinkęs legionierius Rashaunas Broadusas, 12 ir 10 įmetė jau ne pirmas rungtynes solidžiai žaidžiantys Simas Buterlevičius bei Arvydas Šikšnius, 7 pataikė Saulius Kulvietis, 2 – Edgaras Stanionis.
Nugalėtojų gretose išsiskyrė centras Julius Jucikas, įmetęs net 27 taškus, 10 – Gintaras Leonavičius, 9 – Rokas Giedraitis.

„Utenos dienos” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas