„Utenis“ palaužė šalies vicečempionus

Debiutui A lygoje besirengiantys Utenos „Utenio” futbolininkai kontrolinėse rungtynėse Šiauliuose 2:0 įveikė Lietuvos vicečempionę Pakruojo „Kruojos ekipą.

Mače su galingais varžovais uteniškiai abu įvarčius įmušė po pertraukos. 64-ąją minutę pasižymėjo antrą kėlinį į aikštę įleistas Darius Kazubovičius, dar po 4 minučių – Edgaras Mastianica.
„Prieš šias rungtynes labai akcentavome žaidimą gynyboje ir prašėme futbolininkų susikoncentruoti. „Kruoja” priekyje turi aukštą puolėją ir per jį vyksta visas žaidimas. Todėl teko gintis kompaktiškai, gerokai susispaudus. Komanda įsiklausė į trenerių žodžius ir per rungtynes vykdė, ką buvome apkalbėję”, – džiaugėsi auklėtinių veiksmais „Utenio” vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.
Tačiau žaidžiant su pernai sidabrą A lygoje iškovojusia „Kruojos” komanda vien to nepakako.
„Pirmą kėlinį varžovai turėjo dvi geras progas, bet puikiai sužaidė mūsų vartininkas Ignas Plūkas”, – pripažino uteniškių strategas.
Antrasis kėlinys gerokai skyrėsi nuo pirmojo. Po pertraukos „Utenis” įsidrąsino. „Antrajame kėlinyje varžovus pasitikinėjome anksčiau, presingavome, surengėme kelias atakas ir įmušėme porą įvarčių”, – pasakojo M. Čepas.
Nepaisant pergalės prieš stiprų varžovą, M. Čepas nesureikšmino laimėjimo: „Nors ir laimėjome prieš Lietuvos vicečempionus, vis vien sakau, kad per kontrolines rungtynes tai nėra svarbiausia. Svarbiausia yra žaidimo kokybė. O ja esu patenkintas. Aišku, komandai dar yra kur tobulėti, bet šiandienos žaidimas man patiko, ir džiaugiuosi, kad savo vartus išlaikėme sausus.”

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas