Tarp stipriausiųjų – po 28 metų

„Mūsų laukia labai rimtas iššūkis. Ir mes jį priimame”, – teigė dar nuo prieškario gyvuojančio „Utenio” strategas Mindaugas Čepas.
Po 28 metų pertraukos Utenos „Utenis” sugrįžta į Lietuvos futbolo elitą. Trečiadienį Vilniuje vykęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto posėdis patvirtino A lygos komandų sąrašą, kuriame yra ir „Utenis”.

„Tai – istorinis pasiekimas, kuriuo džiaugtis galime dėka Utenos miesto ir jos vadovų suteiktų galimybių vystyti futbolą. Dabar mūsų laukia labai rimtas iššūkis. Ir mes jį priimame. Likimo atsiųstą dovaną ruošiamės išnaudoti taip, kad nebūtų gėda prieš aistruolius, prieš miesto futbolo bendruomenę, visą Uteną. Kad per kiekvienas mūsų rungtynes A lygoje uteniškiai galėtų džiaugtis mūsų žaidimu”, – kalbėjo „Utenio” vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.
Čempionatas uteniškiams prasidės kovo 2 dieną rungtynėmis su Lietuvos čempionu „Žalgiriu” Vilniuje. „Iš pat pradžių – rimčiausias egzaminas…”, – pakomentavo „Utenio” komandos strategas.
Nuo prieškario besitęsiančioje „Utenio” istorijoje netrūko nei skambių pergalių, nei skaudžių nuopolių.
Pernai atgimęs Utenos „Utenis” po kelių metų pertraukos vėl dalyvavo antrosios pagal pajėgumą šalies futbolo pirmenybių pakopos – Lietuvos futbolo federacijos pirmosios lygos – varžybose. Sugrįžimas uteniškiams pavyko puikiai – „Utenis” iškovojo trečiąją vietą ir bronzos medalius.
Medalius per ilgą savo istoriją Utenos klubas yra iškovojęs ne kartą. Tiesa, dar sovietmečio laikais dažnai keitusi pavadinimus antroji Lietuvos čempionato pajėgumo pakopa būdavo suskirstyta į zonas ar pogrupius.
Ne mažiau vertingus kaip pernai medalius „Utenis” yra iškovojęs 1973-iaisiais ir 1977-aisiais, tapęs visų A klasės zonų nugalėtoju, 1975-aisiais, tarp visų A klasės komandų užėmęs antrąją vietą, 1954-aisiais zonų nugalėtojų turnyre užėmęs trečiąją vietą, 1978-aisiais ir 1983-iasiais, laimėjęs „Nemuno” pogrupio turnyrą.
Devynis kartus „Utenis” yra žaidęs aukščiausiame Lietuvos pirmenybių divizione. Pirmą kartą tai buvo prieškaryje, 1935 metais, kai šalies komandos buvo suskirstytos į apygardas, o vėliau apygardų turnyrų laimėtojai varžėsi dėl stipriausios šalies ekipos vardo.
Tąkart „Utenis” tesužaidė tik vienerias rungtynes, nusileido Ukmergės komandai 0:1 ir apygardos pirmenybėse pasidalijo 5-6 vietomis.
LSSR aukščiausioje lygoje „Utenis” žaidė 1974, 1979, 1980, 1981, 1984, 1985, 1986 ir 1987 metais. Aukščiausiai per savo istoriją „Utenis” užkopė 1984-aisiais, kai tapo septinta pagal pajėgumą Lietuvos komandą (neįskaičiuojant Vilniaus „Žalgirio” ir Klaipėdos „Atlanto”, žaidusių SSRS pirmenybėse).
Dar daugiau pasiekę uteniškiai yra „Tiesos” (dabar – LFF) taurės turnyre. 1977 metais „Utenis” pateko į šio turnyro pusfinalį ir jame lygioje kovoje 0:1 nusileido Klaipėdos „Granitui”.
Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, Utenos klubas niekada nežaidė elitiniame šalies divizione. O ir antrajame pagal pajėgumą ešelone aukštų vietų nepasiekdavo, neretai nusirisdavo į trečiąjį.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas