Uteniškis R. Šeinauskas: „…susirinksime ne šaškių stumdyti“

Sausio 30-31 dienomis vyksiantis vienas didžiausių šalyje sporto renginių – „Halls Winter Rally 2015″ – neatsiejama Lietuvos autosporto kalendoriaus dalis. Šiemet ši žiemos šventė rengiama jau devintąjį kartą.

„Ne šaškių stumdyti”, o dalyvauti ir išbandyti savo jėgas šiame ralyje besirengiantis uteniškis Renaldas ŠEINAUSKAS su portalo udiena.lt skaitytojais sutiko pasidalyti savo mintimis.

– Iki šiol ralio trasose lėkei su trečios serijos BMW Compact. Šį sezoną pradėsi tuo pačiu automobiliu?

Taip, šį 2015-ųjų metų sezoną startuosiu tuo pačiu savo numylėtiniu BMW Compact automobiliu.

– Ar automobilis buvo patobulintas?

– Vienas žymus pasikeitimas automobilyje yra tas, kad įsidėjome krosnelę, kurios pernai neturėjome viso sezono metu. Taip pat šiek tiek keitėsi mano sėdėjimo automobilyje pozicija, prie kurios teks prisiprantinti. Aptvarkėme automobilio išvaizdą, planuojame pakeisti amortizatorius.

– Ar teko išbandyti techniką dar prieš šio sezono startą?

– Norėtųsi nuvažiuoti bent kelis kilometrus dar prieš „Halls Winter Rally”, bet panašu, kad greičio testą atliksime tik ralio metu. Tikimės, kad pavyks greit susidraugauti su pasikeitimais ir spausti greičio pedalą iki galo.

– Kokie šių metų lūkesčiai ir tikslai?

– Pagerinti praėjusių metų pasiekimus bei tobulinti įgūdžius kitiems metams. Planuojame dalyvauti visuose Lietuvos ralio čempionato etapuose bei suburti didesnę ralio komandą.

– Kaip manai, šiemet kovoti bus sunku?

– Konkurentai ne tik kad nesnaudžia, bet jų daugėja, net su labai galinga technika. Tuo ir norėčiau pasidžiaugti, kad mūsų klasė yra pati gausiausia! O konkurento nei vieno negalime nuvertinti – jie visi greiti, visi intensyviai ruošiasi varžyboms. Ne šaškių stumdyti susirinksmime, o spausti greičio pedalą iki dugno.

– Tikėtina, kad šiųmetis žiemos ralis vyks visai ne žiemiškomis sąlygomis. Gali būti, kad teks važiuoti ne sniegu, bet žvyru padengta trasa. Esi tam pasirengęs?

– Pernai teko šitos duonos paragauti. Tuomet trasoje ant kelio žvyro buvo daugiau nei sniego. Dygliuotos padangos nėra sukurtos žvyrinei kelio dangai. Važiuojant žvyru, jos daug greičiau įkaista, dygliai pradeda lėkti lauk ir pasidaro nesaugu greitai važiuoti. Protarpiais greičio ruože atsiranda vietų, padengtų ledu ir jose mašina tampa beveik nevaldoma.

– Jeigu nebus sniego, tuomet ko labiau norėtum: ar įšalusio ar minkšto bei šlapio grunto?

– Vienareikšmiškai – kieto ir įšalusio. Tolygesnis sukibimas – labiau tinkanti danga dygliuotoms padangoms.

– Ar negalvoji per 2015-sius save išbandyti kitose automobilių sporto šakose?

– Vienas iš tikslų – dalyvauti 1000 km lenktynėse, tai vienas didžiausių automobilių sporto renginių Lietuvoje.

– Ko palinkėtum sau šių metų sezone?

– Dosnių partnerių, darnios komandos ir šilto palaikymo.

Parengė R. Krikščiūnaitė ir V. Kudarauskas

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas