„Juventus” laimėjo prieš Kėdainių klubą

Pirmadienį penktąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate namuose Utenos „Juventus” krepšininkai 75:63 (14:20, 22:17, 19:15, 20:11) iškovojo žaisdami prieš Kėdainių „Nevėžio” ekipą. Šiuo metu uteniškiai tarp 11 komandų užima ketvirtą vietą LKL turnyrinėje lentelėje į priekį praleisdami kol kas lyderiaujantį Klaipėdos „Neptūną”, Vilniaus „Lietuvos ryto” ir Kauno „Žalgirio” ekipas.

Sėkmingiau rungtynes pradėję uteniškiai po Arvydo Šikšniaus tolimo metimo jau po keturių minučių buvo priekyje (8:5), tačiau daugiausiai Šarūno Kulevičiaus tiksliais metimais svečiai persvėrė rezultatą savo naudai – 12:11, o likus žaisti dvi minutes „Nevėžio” pranašumas pasiekė tris taškus (15:12). Pirmas kėlinys baigėsi svečių naudai – 20:14.
Po pertraukos pasižymėjo „Juventus” legionierius Nikita Barinovas, po kurio „Juventus” deficitas buvo jau minimalus (23:25), o po A. Šikšniaus tolimo metimo komandas teskyrė vienas taškas – 28:29. Į ilgąją pertrauką svečių krepšininkai išėjo turėdami tik minimalų pranašumą – 36:37.
Trečiąjį ketvirtį „Juventus” pradėjo spurtu 7:0, o nuskambėjus finalinei kėlinio sirenai jau pirmavo – 55:52.
Analogiška pradžia kaip ir trečiajame kėlinyje, buvo ketvirto pradžia, kai „Juventus” krepšininkai pirmą kartą šiose rungtynėse įgijo dviženklę persvarą – 62:52. Per likusį laiką svečiams intrigos atkurti jau nepavyko. Likus žaisti pustrečios minutės komandas ir toliau skyrė tie patys dešimt taškų (70:60), o rungtynes Utenos komanda laimėjo rezultatu 75:63.
„Juventus” ekipai net penki žaidėjai pelnė dviženklę taškų sumą. 17 taškų įmetė Simas Buterlevičius, 13 – Vaidas Čepukaitis, po 12 – Nikita Barinovas ir Rashaunas Broadusas, 10 – Arvydas Šikšnius, 6 – Valdas Dabkus, 4 – Edgaras Stanionis, 1 – Darius Pakamanis. Ir toliau besigydantis čiurnos traumą susitikime nepasirodė vienas iš ekipos lyderių Saulius Kulvietis.
Svečių gretose išsiskyrė Šarūnas Kulevičius (20 taškų), Roderickas Camphoras (15 taškų) bei vieną sezoną „Juventus” ekipoje žaidęs Vaidotas Volkus (12 taškų).
Kitą pirmadienį „Juventus” ekipa išvykoje LKL susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu”, o spalio 29 dieną Utenoje klubas po vienų pergalingų varžybų išvykoje su Kėdainių klubu BBL turnyre susitiks su Estijos Raplos „Rapla” komanda.

„Utenos dienos” inf.
Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas