Sirgaliaus kepštelėjimas teisėjui kainavo brangiai

Po atkaklių rungtynių ir kelių iš eilės kas antrą dieną žaistų rungtynių ketvirtadienį Utenos „Juventus” krepšininkų komandai nepavyko laimėti prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionus. Savo aikštelėje žaidę uteniškiai 56:77 (13:15, 17:15, 9:21, 17:26) nusileido Vilniaus „Lietuvos ryto” komandai. Jei praėjusį LKL sezoną aikštėje susistumdė „Juventus” ir „Lietuvos ryto” krepšininkai, tai šį kartą į aikštę išbėgęs sirgalius vos neprimušė teisėjo.

Susitikimą sėkmingiau pradėjusių svečių spurtą (5:2) sutramdė „Juventus” centro Valdo Dabkaus ir puolėjo Simo Buterlevičiaus tritaškiai sumažino „Juventus” atsilikimą iki 8:10. Netrukus pataikė svečių legionierius Travisas Leslie, dvitaškį su pražanga pridėjo Artūras Valeika (15:10), o kėlinį įspūdingu tritaškiu paskutinę sekundę baigė S. Buterlevičius – 13:15.
Antrąjį ketvirtį „Lietuvos rytas” pradėjo spurtu 6:0, o Adas Juškevičius metimu iš po krepšio padidino vilniečių atotrūkį net iki aštuonių taškų – 21:13. Tačiau uteniškiai kovojo iš visų jėgų ir įpusėjus susitikimui ilsėtis išėjo esant lygiam rezultatui – 30:30.
Trečiajame kėlinyje komandos ir toliau žaidė taškas tašką. Įpusėjus ketvirčiui komandas teskyrė vienas taškas (36:37), tačiau rungtynių arbitrai skyrė mistinę pražangą Sauliui Kulviečiui, netrukus pridėjo techninę ir „Lietuvos rytas” nutolo – 44:36. Netrukus po šio epizodo aikštelėje kilo incidentas. Į aikštę išbėgęs sirgalius nustūmė rungtynėms teisėjavusi Jurgį Laurinavičių. Rungtynės buvo trumpam sustabdytos ir po šio epizodo uteniškiai jau neatsigavo. Už šį sirgaliaus akibrokštą „Juventus” klubas turėtų būti nubaustas pinigine bauda. Šį kartą apsaugos vyrai ir policija akylai saugoję „Lietuvos ryto” sirgalius, deramai nepasirūpino teisėjų saugumu.
Nors aikštelėje visą laiką kunkuliavo aistros, o ketvirtojo kėlinio viduryje komandas skyrė tik šeši taškai, „Juventus” persverti rezultato savo naudai nesugebėjo. Mačo pabaigoje „Lietuvos rytas” įgijo triuškinančią persvarą ir laimėjo rungtynes rezultatu 77:56.
Ketvirtojo kėlinio viduryje kelio traumą patyrė uteniškių centras Vaidas Čepukaitis. Kokio sudėtingumo yra krepšininko trauma, paaiškės artimiausiu metu.
„Juventus” komandai 20 taškų pelnė Rashaunas Broadusas, 8 – Simas Buterlevičius, po 7 – Arvydas Šikšnius ir Saulius Kulvietis, 6 – Vaidas Čepukaitis, 5 – Valdas Dabkus, 3 – Edgaras Stanionis.
Svečių gretose išsiskyrė Antanas Kavaliauskas (19 tšk.) bei Mindaugas Lukauskis (15 tšk.).

„Utenos dienos” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}lKLuZoVr9jY&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas