Naujojo LMKL sezono belaukiant: gerokai sustiprėjusi ir į medalius besitaikanti „Utena“

Jau spalio 11 dieną startuos Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) naujasis sezonas. Po ilgų ir alinančių pasirengimo stovyklų visos komandos stos į kovą dėl vieno tikslo – čempionių vardo ir aukso medalių.
Praėjusį sezoną šeštąją poziciją reguliariajame sezone užėmusios uteniškės tarpsezoniu gerokai sustiprėjo ir dabar norėtų patekti tarp prizininkių.

Netektys. Komandą paliko net devynios krepšininkės, kurios praėjusį sezoną vilkėjo „Utenos” aprangą: Eglė Jucevičiūtė, Ligita Nokūnaitė, Eglė Žigelytė, Giedrė Gricienė, Vita Žilinskaitė, Irma Raugaitė bei trys legionierės – Volha Kursevič, Lidziya Panasiuk ir Sakelie Daniels.
Tiesa, I. Raugaitė toliau dirbs „Utenos” klube, tačiau pergalių padės siekti ne ant parketo, o atlikdama administratorės darbą.
Liko. „Utena” sugebėjo tarpsezoniu išsaugoti savo neabejotiną praėjusio sezono lyderę Kristiną Alminaitę, kuri per mačą rinkdavo po beveik 15 taškų. Ekipos marškinėlius toliau vilkės ir po kiek daugiau nei 10 taškų įmesdavusi Rita Žilinskaitė, taip pat Monika Aleksaitė ir uteniškė Greta Trapnauskaitė.
Naujokės. Daugumos į Uteną atvykusių krepšininkių atskirai pristatinėti nereikia, kadangi jos puikiai žinomos net menkai moterų krepšiniu besidomintiems gerbėjams.
Į klubą atvyko trys šiemet rinktinės garbę gynusios žaidėjos – Gabrielė Gutkauskaitė, Eglė Šulčiūtė ir Eglė Šikšniūtė. Prie jų reikėtų pridėti ilgametę rinktinės žaidėją Sandrą Linkevičienę bei Gretą Šniokaitę, kuriai užsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius sutrukdė trauma. „Utenos” marškinėlius vilkės Rima Valentienė, kuri bus ir vyr. trenerio Alfredo Vainausko asistentė.
Kauno „Hoptrans-Sirenose” žaidusi Eglė Tarasevičiūtė sustiprino puolėjų grandį, o perspektyviosios Martyna Petrėnaitė ir uteniškė Austėja Serbentaitė įneš jaunatviško entuziazmo.
„Vienas iš pagrindinių norų buvo tas, kad komanda būtų lietuviška. Tai ir pavyko padaryti. Taip pat džiaugiuosi, kad turime dvi uteniškes, todėl mus labai džiugina. Buvo dar kelios krepšininkės, su kuriomis nepavyko susitarti, nes mūsų finansinės galimybės neleido to padaryti.
Geriausias tarpsezonio pirkinys yra pati komanda, kurią pavyko suburti. Tikiuosi, kad sezonas bus sėkmingas, nors ir bus labai sunkus. Bus tikrai atkakli kova tiek Europos taurėje, tiek LMKL pirmenybėse”, – sakė „Utenos” direktorius Rolandas Jarutis.
Tikslai. Praėjusį sezoną dramatiškame ketvirtfinalyje „Utena” 73:81 ir 74:76 nusileido sidabrą iškovojusiai „Sūduvos” komandai. Šįkart Utenos komanda nori patekti į ketvertuką ir džiaugtųsi, jeigu pasidabintų medaliais.
„Nežiūrint į tai, kad komanda sustiprėjo, į viską reikia žiūrėti realiai – tikrai turėsime labai pajėgias varžoves. „Kibirkštis”, „Fortūna”, „Sirenos” ir „Sūduva” tikrai atrodo stiprios komandos. Nebus lengva žaisti ir su „Aistėmis-LSU-Paradis”. Tikslas yra patekti į ketvertuką, bet būtų labai gerai, jeigu iškovotume medalius”, – tvirtino R. Jarutis.
Išskirtinumas. Daug žinomų ir pajėgių žaidėjų savo sudėtyje turinti „Utena”, pasak R. Jaručio, iš kitų LMKL klubų išsiskirs dviem dalykais: charakteriu ir savo ambicijomis.
Spėjimai. „Utenos” klubo vadovas mano, kad palyginus su praėjusiu sezonu, šiemet keturios LMKL ekipos yra panašaus pajėgumo ir sunku įvardyti kurią nors vieną kaip pretendentę laimėti titulą.
„Kažkiek komandos suvienodėjo. Mano jau minėtų komandų lygis yra tikrai labai panašus. Šiai dienai neišskirčiau „Utenos” ekipos kaip pretendentės į titulą. Šiuo metu visos komandos yra vienodoje pozicijoje ir panašaus pajėgumo”, – įsitikinęs R. Jarutis.

LMKL inf., Augusto Didžgalvio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas