Uteniškiai sportininkai susižėrė net aštuonis medalius

Iš Europos Specialiosios olimpiados vasaros žaidynių Belgijoje, Antverpene, rugsėjo 22 dieną grįžo Lietuvos SO delegacija, kurią sudarė 33 sportininkai, dalyvavę bočios, futbolo, krepšinio, lengvosios atletikos, plaukimo ir stalo teniso sporto šakose.

Lengvosios atletikos rinktinės pagrindą sudarė keturi sportininkai iš Utenos specialiosios mokyklos -daugiafunkcio centro ir po vieną sportininką iš Šeduvos gimnazijos ir Kazlų Rūdos specialiosios mokyklos.
Uteniškiai kaip įprasta čia pasiekė aukštų rezultatų ir į Uteną atvežė 2 aukso, 3 sidabro ir 3 bronzos medalius. Estafetės 4×400 m dalyvavo 3 uteniškiai (Erikas Garbul, Rūta Tuskenytė, Aurimas Jasiulionis), nugalėję Latvijos ir dvi Belgijos rinktines tapo Europos SO čempionais. Dar 1 aukso medalį laimėjo Erikas Garbul – 200 m rungtyje ir sidabro medalį pelnė 100 m distancijoje. 2 sidabro medalius 1500 m ir 3000 metrų distancijose laimėjo Rūta Tuskenytė. Dar 2 sidabro medalius laimėjo Aurimas Jasiulionis – 1500 m ir 5000 m distancijose. Bronzos medalį laimėjo Aušra Burbulytė 200 m distancijoje.
Lengvaatlečius Europos SO vasaros žaidynėms ruošė Utenos specialiosios mokyklos- daugiafunkcio centro direktorius, kūno kultūros mokytojas – treneris ekspertas Zenonas Misiūnas.
Po šių startų pradėta formuoti lengvaatlečių rinktinė, kuri 2015 m. liepos mėnesį Los Andžele, JAV, dalyvaus Pasaulio SO vasaros žaidynėse. Planuojama, kad iš 4 lengvaatlečių rinktinėje bus ir 2 uteniškiai.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas