„Mes visada nusiteikę laimėti“

„Utenio” vartininkas Pavelas Leusas nusiteikęs ryžtingai: net tai, kad „Stumbras” yra lyderis, neprivers uteniškių taikytis prie varžovų.
Penktadienį „Utenis” žais Lietuvos futbolo federacijos pirmosios lygos rungtynes Kaune su vietos „Stumbru”.

„Nuotaikos – pavyzdinės, ruošiamės rungtynėms. Po tokios nesėkmės, kai namuose pralaimėjome Jonavos „Lietavai”, esame nusiteikę tik pergalei”, – prieš mačą Kaune kalbėjo „Utenio” vartininkas 36 metų Pavelas Leusas.
Kauno komanda, surinkusi 51 tašką, užima pirmą vietą turnyro lentelėje. „Utenis” su 47 taškais yra ketvirtas. Per du pirmuosius ratus „Stumbras” ir „Utenis” pasidalijo po pergalę. Kauniečiai namie laimėjo 2:1, uteniškai Utenoje – 1:0.
Septynerias trečiojo rato rungtynes, kuriose „Utenis” susitiks su varžovais iš stipriausiųjų aštuoneto, Utenos klubo vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas yra pavadinęs „septyniais komandos laukiančiais finalais”.
Patyręs vartininkas P. Leusas tikina, kad komandos nusiteikimas trečiojo rato mačams niekuo nesiskiria nuo nusiteikimo, kuris būdavo prieš dviejų pirmųjų ratų susitikimus.
„Mes visada buvome ir esame nusiteikę laimėti. Nesvarbu ar sezono pradžioje, ar pabaigoje, ar namuose, ar išvykoje, ar prieš komandą, užimančią paskutinę vietą, ar prieš komandą, kuri yra pirma”, – kalbėjo futbolininkas.
Pasiruošimas mačui su lyderiu vyko taip pat, kaip ir prieš kiekvieną dvikovą. Juolab, kad komandos viena kitą gerai pažįsta.
„Prieš kiekvienas rungtynes treneris savo pastebėjimus apie būsimą varžovą išsako komandai, o kiekvienas žaidėjas daro išvadas iš prieš tai su ta ekipa žaisto mačo, kadangi dabar su kiekviena komanda susitiksime jau po trečią kartą. O su „Stumbru” mes dar ir draugiškas rungtynes žaidėme, tai su jais ši akistata mums bus jau ketvirta šiemet. Ir tikrai mes žinome, kaip jie žaidžia, o jie žino, kaip žaidžiame mes. Aišku, tu gali bet ką apie varžovus žinoti, bet futbolas yra toks dalykas, kur kiekvienos rungtynės klostosi skirtingai”, – kalbėjo P. Leusas.
Utenos ekipa neturėtų savo žaidimo labai derinti prie varžovo. Net tai, kad „Stumbras” yra lyderis, anot „Utenio” vartininko”, neprivers svečių komandos žaisti jiems nebūdinga maniera.
„Utenis” mėgsta žaisti su kamuoliu, daryti viską apgalvotai. Mes sakome – stengiamės žaisti futbolą, o ne varžytis, kas greičiau nubėgs, ar savo šanso laukti gynyboje”, – kalbėjo prieš futbolininkas.
Nepaisant ypač nesėkmingo starto trečiajame rate, kai Utenos futbolininkai savo žiūrovų akivaizdoje taip ir nesugebėjo įmušti aštuntąją vietą užimančiai „Lietavai”, o paskutinėmis rungtynių minutėmis dar ir praleido įvartį, patyręs „Utenio” vartininkass mano, kad jo komandos perspektyvos yra puikios ir net pirmoji vieta pirmojoje lygoje nėra kažkokia neįgyvendinama komandos svajonė.
„Manau, kad pirmą vietą užimti įmanoma. Juk visos komandos dabar yra viena šalia kitos. Prieš prasidedant trečiajam turui keturios komandos apskritai turėjo po vienodai taškų. O pagal žaidimą tai labai nesiskiria – ar komanda užima pirmą vietą, ar aštuntą. Kiekvienos rungtynės yra rimta kova. Suprantama, tokioje situacijoje viskas priklauso nuo mūsų, priklauso nuo to, kaip mes žaisime, kaip būsime užsivedę, kiek klaidų darysime”, – kalbėjo P. Leusas.
Rungtynės „Stumbras” – „Utenis” bus žaidžiamos nuo 15 valandos NFKA stadione, Kaune.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas