Sekmadienį Utenos stadione – futbolo šventė

Po penkerių metų pertraukos Utenoje vyks didelė futbolo šventė – sekmadienį „Utenio“ stadione vyks Lietuvos futbolo federacijos taurės finalo rungtynės. Šių rungtynių laukianti Utenos futbolo bendruomenė tikisi, kad tai suteiks motyvacijos ir vietos jaunimui sportuoti.

Apie taurės turnyrą savo jauniesiems auklėtiniams turi daug ką papasakoti Utenos „Utenio” komandos treneris Egidijus Varnas. Jis atstovaudamas Panevėžio „Ekranui” dalyvavo šešiuose finaluose, iš jų keturis laimėjo. Du kartus jo įvarčiai prisidėjo prie komandos pergalių.
„Maloniausi žinoma tie taurės finalai, kuriuos laimėjau. Įsimintiniausi Marijampolėje, kai žaidžiau subintuota galva ir buvau pripažintas geriausiu žaidėju bei finalas Kaune, kai įmušiau lemiamą įvartį rungtynių pabaigoje, – kalbėjo E. Varnas – Visada malonu laimėti taurę. Futbolininkams tai vienas aukščiausių pasiekimų.”
Utenoje finalas vyks trečiąjį kartą ir praėjus penkeriems metams nuo paskutinio, kuomet žiūrovai gausiai susirinko į rekonstruoto stadiono atidarymą. Tuomet tai buvo pirmas elitinio lygio komandų vizitas po ilgos pertraukos. Po to buvo laikotarpis kai „Utenio” komanda varžėsi A lygoje, bet paskutinį kartą tai buvo prieš dvejus metus.
„Žmonės ateis pasižiūrėti, nes yra pasiilgę aukštesnio lygio futbolo. Gerai, kad tokios rungtynės vyksta mūsų mieste. Žinoma, dvigubai maloniau būtų, kad tokiose rungtynėse žaistų Utenos komanda, – sakė E. Varnas – Taurės finalą galima nuvykti pažiūrėti ir į kitus miestus, bet kadangi rungtynės vyksta Utenoje, į stadioną susirinks futbolą žaidžiantis jaunimas. Tai prisidės prie jų motyvacijos.”
Finale žais A lygos čempionė Marijamoplės „Sūduva” ir antrajame divizionie žaidžianti Gargždų „Banga”. Beveik šimtą įvarčių A lygoje pelnęs E. Varnas „Bangos” šansų nenurašo: „Jų stiprybė – didžiulė motyvacija, dvigubas užsivedimas ir tas komandos vieningumas. Pagal procentus, žinoma daugiau duočiau „Sūduvai”, bet finalas yra finalas, visko gali būti. „Bangos” pergalė būtų neeilinis įvykis Lietuvos futbole.”
Utenos „Utenio” žaidėjams ilgametę patirtį perduodantis treneris vylėsi, kad jo treniruojama komanda ateityje paseks „Bangos” pavyzdžiu, tačiau pažymėjo, kad tam reikia kantrybės. Šį sezoną „Utenis” LFF II lygoje pergalėmis savo gerbėjų nelepina.
„Dabar mūsų komandoje žaidžia vietiniai. Ne visi užsibūna – vieni išvažiuoja mokytis, kiti uždarbiauti į užsienį, treti į kariuomenę. Komandos gretos antram ratui praretėjo. Baigsime sezoną su dar jaunesniais, – atskleidė E. Varnas. – Žinoma, būtų malonu artimiausiais metais pakilti bent į I lygą, bet daugiau akcentuojame darbą su jaunimu. Reikia laiko kad jis užaugtų, tada gal viskas atsistos į vietas. Manau, kad tam reikia bent 4-5 metų. Klubui talkina specialistas iš Danijos Carstenas Dohmas, jis stengiasi patirtį perduoti treneriams. Turime savaitinius, mėnesinius, pusmečio treniruočių planus. Vyksta kryptingas darbas. Jei tie vaikai dirbs taip, kaip dabar, rezultatai turėtų ateiti.”
SHARP LFF taurės finalo rungtynės vyks sekmadienį 16 valandą Utenos miesto stadione. Įėjimas į rungtynes pasinaudojus internete platinamu kvietimu nemokamas. Rungtynes transliuos TV6 televizija.

Lietuvos futbolo federacijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas