Uteniškė sportininkė I. Zarankaitė atskleidė savo didžiausią tikslą

Daugiau nei prieš savaitę Neapolyje (Italija) vykusių 30-ųjų pasaulinių studentų vasaros žaidynių (universiados) moterų disko metimo varžybų finale uteniškė Ieva Zarankaitė iškovojo bronzos medalį. Už nuopelnus garsinant ne tik mūsų kraštą, bet ir Lietuvą pasaulio kontekste sportininkė buvo pagerbta Utenos rajono savivaldybėje bei Švietimo ir mokslo ministerijoje.

Liepos 17 dieną Utenos rajono savivaldybės administracijoje pagerbta disko metikė I. Zarankaitė bei kartu pasveikinta ir Utenos daugiafunckio centro trenerė Vita Zarankienė, treniruojanti savo dukterį.

„Tikiu, kad ir ateityje visose gyvenimo srityse laikysitės principo visur pirmauti”, – kalbėjo I. Zarankaitei padėką ir dovaną įteikęs Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. L. e. Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjo pareigas Alvydas Gražys palinkėjo disko metikei sėkmės ne tik artėjančiame Lietuvos čempionate, bet ir siekiant tikslo patekti į 2020 metų olimpines vasaros žaidynes.
Prieš šešerius metus į JAV išvykusi 24 metų I. Zarankaitė ne tik sportavo, bet ir Floridos valstybiniame universitete įgijo sporto vadybininkės profesiją. Šiemet į gimtąją Uteną gyventi grįžusi disko metikė treniruojasi „Utenio” stadione.
„Noriu pailsėti nuo mokslų ir pažiūrėti, ką galiu pasiekti per metus tik sportuodama, – sakė Lietuvos vardą pasaulyje garsinanti I. Zarankaitė. – Jei pavyks laimėti Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą, vyksiu į Europos čempionatą. Didžiausias mano tikslas – dalyvauti 2020 metų olimpinėse vasaros žaidynėse”.
Grįžusi iš JAV, sportininkė užsiregistravo Užimtumo tarnyboje. Gauti sportininkės stipendiją merginai, kol ji nenusviedė disko daugiau kaip 60 metrų, nėra vilties.
„Bandome ieškoti rėmėjų, tačiau verslininkai man pataria savo dukterį finansuoti pačiai. Būti savo dukters trenere yra sudėtinga, – neslėpė V. Zarankienė. – Tikiuosi, kad Ievos pergalė įskiepys norą ir kitiems vaikams sportuoti ir siekti tikslo atstovauti Lietuvai.”
Meras A. Katinas pažadėjo I. Zarankaitei ir jos trenerei V. Zarankienei ieškoti sprendimų, kaip Utenos rajono savivaldybė galėtų finansiškai padėti aukštų sportinių rezultatų pasiekusiems sportininkams.
Išvakarėse mergina buvo pasveikinta ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje, kur ministras Algirdas Monkevičius pasveikino ir kitus studentus – 2019 m. vasaros universiados prizininkus.
Vadovaujantis Vyriausybės nutarimu už šiuos pasiekimus sportininkams ir jų treneriams bus skirtos piniginės premijos – viso 20,5 tūkst. Eur.
Svarbiausiose studentų sporto varžybose šiemet dalyvavo  apie 9 300 dalyvių iš 128 šalių, iš jų ir 41 Lietuvos sportininkas. Universiados programoje iš viso buvo numatyta 18 sporto šakų. Lietuvos studentai varžėsi 5 sporto šakose: plaukime, lengvojoje atletikoje, dziudo imtynėse, meninėje gimnastikoje ir šaudyme.
Komandinėje įskaitoje Lietuvos studentai užėmė 29 vietą iš 128. Daugiausiai medalių – 82 – iškovojo Japonijos atstovai. Estai iškovojo po vieną aukso ir bronzos medalį ir buvo 35-ti, latviai laimėjo vieną bronzą ir dalinosi 57–68 vietomis. Medalius iškovojo 68 šalių delegacijos.
Lietuvos studentai universiadose dalyvauja nuo 1993 metų, kai šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas Lietuvai iškovojo pirmuosius medalius. Iš viso iš 15 universiadų Lietuvos studentai parsivežė 58 medalius: 23 aukso, 13 sidabro, 22 bronzos. Universiadose yra dalyvavę apie tūkstantis Lietuvos studentų.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas