Uteniškis futbolo paslapčių mokysis Anglijoje

Uteniškis Dominykas Pašilys, futbolo akademijos „Utenis“ trenerio Almanto Bražėno auklėtinis, išvyksta į Anglijos „Improtech“ futbolo elitinę akademiją. „Imptotech“ futbolo elitinė akademija, kurioje Dominykas nuo šiol mokysis, treniruosis ir sieks svajonės tapti aukščiausio lygio žaidėju, yra pirmaujanti futbolo akademija Šiaurės Rytų Anglijoje.

Paskutines savaites, likusias iki keturioliktojo gimtadienio, ir paskutines dienas iki išvykimo į Angliją skaičiuojantis Dominykas net nemėgino slėpti iš džiaugsmo spindinčių akių ir pripažino, kad nelengvai pasiekta galimybė mokytis gilias futbolo tradicijas, kultūrą ir pažangią futbolo mokyklą turinčioje šalyje – didžiausios jo svajonės išsipildymo pradžia.
Vaikinas atskleidė, kad keletą pastarųjų metų jis net nesvarstė galimybės gyvenime rinktis kitą, ne futbolininko kelią ir visą energiją bei jėgas sukoncentravo bei nukreipė savo tikslo tapti profesionaliu žaidėju siekimui dirbant treniruotėse.
„Pradėjau žaisti futbolą kieme su vyresniu broliu, kai man buvo penkeri metai. Sulaukęs septynerių pradėjau lankyti futbolo treniruotes pas trenerį Almantą Bražėną, – prisiminė Dominykas. – Brolis pasirinko krepšinį, bet netrukus metė, o aš futbolo nebepaleidau ir visuomet svajojau tapti profesionaliu žaidėju bei išvykti į užsienį.“
Žaisdamas bendraamžių uteniškių komandoje vikrus, greitai reaguojantis ir sugebantis tinkamus sprendimus priimti berniukas netrukus pajuto trenerio pasitikėjimą ir palaikymą, aikštėje jis tapo vienu svarbiausių savo komandos žaidėjų ir pats ėmė jausti, kad daugelyje situacijų jam sekasi geriau nei kitiems komandos draugams. Todėl, kai A. Bražėnas Dominykui pasiūlė dalyvauti atrankoje į Nacionalinę futbolo akademiją, vaikas nedvedodamas pasinaudojo šia galimybe.
Kartu su kitu uteniškiu komandos draugu Nagliu Bražėnu įveikę nemažą konkurenciją, pranokę būrį iš visos šalies atrankoje dalyvavusių gabių jaunųjų futbolininkų vaikinai įveikė atrankos barjerą ir jau beveik dvejus metus gyvena, mokosi bei treniruojasi Kaune, laisvu laiku grįžta į Uteną ir žaidžia futbolo akademijos „Utenis“ bendraamžių komandoje.
Į kurią nors užsienio šalį, kurioje futbolo vaidmuo ir galimybės būtų didesnės nei Lietuvoje, svajojęs išvykti Dominykas šią vasarą dalyvavo trijų savaičių peržiūroje „Improtech“ futbolo elitinėje akademijoje ir netrukus buvo pakviestas artėjantį rugsėjo mėnesį persikelti į Angliją ir prie jos prisijungti.
„Atranka nebuvo lengva, treniruotės vyko labai intensyviai: viena treniruotė trukdavo tris valandas, – pasakojo Dominykas, prasitaręs, kad šiokį tokį nerimą išvykdamas į kitą šalį jaučia, bet džiaugsmas – daug didesnis. – Treniravomės kartu su komanda, į kurią esu pakviestas. Visi kartu ten ir sportuosime, ir mokysimės. Būsime viskuo aprūpinti – nei už mokslą, nei už treniruotes, nei už sporto inventorių mokėti nereikės.“
Dominykas Anglijoje apsistos pas netoli akademijos gyvenantį tėtį, tik mamos sakė labai pasiilgsiąs. Tačiau tvirtino, kad atostogų metu būtinai grįš į namus, užsuks į „Utenio“ stadioną aplankyti futbolo akademijos „Utenis“ ir pirmosios savo komandos draugų.

Utenos „Utenio“ inf. ir nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas