Dubingiuose vyko tradicinės karatė klubo „Danas“ vasaros stovykla

Rugpjūčio 5–10 dienomis tradicinės karatė klubo „Danas“ sportininkai rinkosi į Lietuvos Šveicarija vadinamą vietovę – Dubingius, kur vyko klubo vasaros stovykla. Į stovyklą suvažiavo 45 sportininkai ir penki klubo instruktoriai.

Stovyklos dienotvarkė buvo įtempta, o dienos veiklos prasidėdavo nuo 7.30 val. rytine treniruote. Diena baigdavosi sutartu ramybės laiku, kuris prasidėdavo 22.00 val. Kiekvieną dieną sportininkai turėdavo po dvi karatė treniruotes, pietų metu atsigaivindavo maudydamiesi ilgiausiame Lietuvos ežere – Asvejoje. Maudynių metu mokėmės, kaip iš plastikinių butelių ir marškinėlių greitai bei paprastai pasidaryti gelbėjimosi liemenę ir plaukti nebijant nuskęsti.

Be treniruočių ir maudynių, sportininkai turėdavo ir papildomos veiklos – susipažino su Lietuvos muitinės kinologu Artūru Zalecku, kuris pasakojo apie šunų auklėjimą, dresavimą bei elgesį su svetimais šunimis, taip pat parodė savo augintinį – tarnybinį vokiečių aviganį.

Stovyklos metu buvo ir pramogaujama – klubo sportininkai turėjo galimybę pusdienį plaukioti su irklentėmis, o kas nemokėjo – pabandė ir išmoko. Šia puikia proga pasinaudojo visi ir patyrė, kas yra ramus bei tylus pasiirstymas Asvejos ežere.

Kadangi stovyklos metu oras buvo puikus, nebuvo praleista proga susipažinti su žemėlapiu, kompasu ir orientavimusi Dubingių apylinkėse. Kaip keliauti nesinaudojant išmaniosiomis technologijomis, pasakojo organizacijos „Keliaujanti lapė” atstovas Tadas Lapinas. Po teorinės dalies visi sportininkai buvo suskirstyti į grupes ir rinkdami miške paliktus punktus apėjo visą paruoštą orientacinį maršrutą. Kai tokia praktika buvo įgyvendinta, kitą naktį buvo suruoštas naktinis orientacinis žygis bei susipažinimas su žvaigždynais realiomis gamtos sąlygomis.

Stovyklos paskutinę dieną buvo laikomi atestaciniai egzaminai spalvotiems tradicinės karatė diržams gauti. Egzaminus turėjo galimybę stebėti ir atvykę sportininkų tėvai, kurie apžiūrėjo stovyklavietę, vaikų gyvenamąją vietą, o kai kurie sutiko paragauti ir stovyklos maisto, kurį įvertino labai gerai.

Po šešių turiningų vasaros stovyklos dienų visi išsiskirstė pakilios nuotaikos, žinodami, kad susitiks vėl labai greitai – juk rugsėjo mėnuo nebe už kalnų, kartu su juo prasidės ir naujas mūsų klubo treniruočių sezonas.

Kovinio sporto prekės

Tradicinės karatė klubo „Danas“ inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas