Nukraujavęs „Juventus“ turėjo pripažinti „Neptūno“ pranašumą

Kovo 24 dieną Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Utenos „Juventus“ namuose po atkaklios kovos turėjo pripažinti Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą. Žydrūno Urbono auklėtiniai šiose rungtynėse vertėsi be traumas patyrusių gynėjų Kenny Gaineso ir Anthony Irelando.

Pirmasis kėlinys prasidėjo Arvydo Šikšniaus tolimu šūviu, netrukus taškų sąskaitą Edgaro Želionio taiklaus baudos metimo dėka atsidarė ir „Neptūnas” (3:1). Sėkmingai puolime žaidę „Juventus” krepšininkai po Mindaugo Kupšo taškų iš po krepšio įgijo penkių taškų persvarą (8:3), tačiau Kazio Maksvyčio auklėtiniai neliko skolingi, Renaldas Seibutis pataikė du tritaškius iš eilės ir rezultatą persvėrė klaipėdiečių naudai (14:15). Po neilgos pertraukos A. Šikšnius pelnė du taškus su varžovo pražanga ir sugrąžino persvarą uteniškiams (17:15), bet ją įsmeigdamas du tolimus metimus panaikino buvęs „Juventus” krepšininkas Vytautas Šulskis (17:21). Ketvirtį pataikydamas dvitaškį metimą ir sugrąžindamas šeimininkams trapų pranašumą užbaigė LaRonas Dendy (25:24).

Paskutinėmis pirmojo kėlinio sekundėmis persvarą susigrąžinę „Juventus” krepšininkai antrojo pradžioje po taiklaus Karolio Guščiko dvitaškio ją dar labiau padidino (27:24). Tačiau ties šiuo metimu Ž. Urbono auklėtiniai puolime sustojo, o apsukų nesumažinę „Neptūno” krepšininkai surengė sėkmingą atkarpą, kurios metu pelnė 11 taškų be atsako ir išsiveržė į priekį 8 taškų skirtumu (27:35). Varžovų spurtą nutraukė pirmuosius savo taškus „Juventus” komandoje pelnęs naujokas Dino Pita.

Paskutinėmis pirmosios rungtynių pusės sekundėmis M. Kupšas pelnė taškus iš po krepšio, o į ilgąją pertrauką šeimininkai išėjo turėdami 4 taškų deficitą (35:39).

Prastą antrąjį kėlinį sužaidę uteniškiai po pasitarimo rūbinėje grįžo susireguliavę taikiklius. Tolimų šūvių šou pradėjo du tritaškius įmetęs A. Šikšnius, jam į pagalbą atėjo vieną įsmeigęs S. Buterlevičius. Pataikydami tris tolimus metimus iš eilės uteniškiai ne tik panaikino turėtą deficitą, bet ir susikrovė 5 taškų pranašumą (44:39).

Pirmuosius „Neptūno“ taškus po ilgosios pertraukos pelnė ir uteniškių spurtą nutraukė S. Galdikas pataikydamas iš po krepšio (44:41). Ketvirčiui persiritus į antrąją pusę J. Johnsonas įsmeigė tolimą metimą ir sugrąžino uostamiesčio ekipą į pirmaujančios komandos vaidmenį (48:49). Tačiau kovingai nusiteikę „Juventus” krepšininkai ne tik susigrąžino turėtą persvarą, bet ir po Dovio Bičkauskio taiklių baudų metimų ją padidino iki 6 taškų (59:53).

Lemiamo ketvirčio metu užvirė kova taškas į tašką. R. Seibutis tolimu metimu persvėrė rezultatą svečių naudai, tačiau sekančioje atakoje M. Kupšas pataikydamas dvitaškį „Neptūno” persvarą pavertė deficitu (67:66). Deja, antroje ketvirčio pusėje puolime užsikirtę uteniškiai pranašumą prarado. Iki kėlinio pabaigos likus šiek tiek mažiau nei 3 minutėms V. Šulskis taškais iš po krepšio „Neptūno“ persvarą padidino iki 6 taškų (74:80), o prabėgus minutei J. Johnsono tritaškis uostamiesčio ekipai suteikė dviženklį pranašumą (74:85). Per likusį laiką „Juventus” krepšininkams išsigelbėti nepavyko ir teko pripažinti pralaimėjimą (81:90).

„Juventus“ gretose rezultatyviausiai ir naudingiausiai žaidė kapitonas Arvydas Šikšnius pelnęs 18 taškų ir surinkęs 16 naudingumo balų. 16 taškų pridėjo Karolis Guščikas, 11 – LaRonas Dendy, 10 – Dovis Bičkauskis ir Mindaugas Kupšas.

Uostamiesčio ekipą į pergalę vedė Simas Galdikas sumetęs 19 taškų ir 18 taškų surinkęs Renaldas Seibutis.

„Juventus” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas