„Šiaulių“ volas pervažiavo per „Juventus“

Po FIBA pertraukos atnaujintose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe“ – LKL) pirmenybėse tolimesnes kovas nesėkmingai pradėjo Utenos „Juventus“ klubas. Jei pirmus du kėlinius iki didžiosios pertraukos virė apylygė kova, tai antra dalis uteniškiams virto tikru košmaru – „Juventus“, žaisdamas svečiuose, „Šiauliams“ pralošė neįtikėtinai dideliu skirtumu 84:120 (28:27, 24:32, 19:27, 13:34) ir nusirito į septintą turnyrinės lentelės vietą.

Kaip „Utenos dienai“ sakė Utenos „Juventus“ vyriausiojo stratego Žydrūno Urbono mokytojas, šiuo metu treniruojantis jaunus ambicingus „Šiaulių“ krepšininkus, Antanas Sireika, jo vadovaujama ekipa po truputį kyla ir meistriškumu nenusileidžia beveik nė vienai LKL pirmenybėse dalyvaujančiai komandai. Tą ji įrodė Klaipėdoje prieš „Neptūną“. „Šiaulių“ ekipa, vedama komandos kapitono Armino Urbučio, kovo mėnesio pradžioje laimėjo septynių taškų skirtumu, o vasario mėnesį A. Sireikos auklėtiniai, išlipę iš nesėkmių ruožo čempionate po eilinių pralaimėjimų, grįžo į pergalių kelią ir savo gerbėjams pradėjo dovanoti pergales. A. Sireika gyrė ne tik komandos kapitoną, bet ir aukštaūgį Lauryną Birutį bei neįtikėtiną šou susitikime su uteniškiais surengusį amerikietį Nicholą Zeisloftą, kuris pataikė 12 tolimų metimų iš 15 mestų, o susitikime surinkęs net 41 tašką labiausiai prisidėjo prie uraganinio „Šiaulių“ puolimo ir ekipos pergalės.

Iki ilgosios pertraukos uteniškiai beviltiškai dar neatrodė ir septynių taškų deficitas 59:52 katastrofos nežadėjo.

Po pertraukos kelis kartus „Juventus“ komandai buvo pavykę perpus sumažinti atsilikimą, tačiau trečio kėlinio viduryje „Šiauliams“ atstovaujantis amerikietis įmetė dar porą tritaškių, jam puikiai talkino L. Birutis bei A. Urbutis ir „Šiauliai” į trečio ketvirčio pabaigą susikrovė 16 taškų pranašumą – 82:66. Per likusį laiką uteniškiai minimaliai sumažino deficitą, todėl prieš lemiamas dešimt minučių šeimininkai turėjo įtikinamą pranašumą – 86:71.

Sužaidus porą minučių paskutiniame kėlinuke, po dar vieno spurto šiauliečių persvara perkopė 20 taškų ribą. Eilinis N. Zeislofto metimas padidino šiauliečių atotrūkį iki 23 taškų (94:71). Kaip ant sparnų rungtyniavę „Šiauliai” nesustojo ir toliau triuškino „Juventus” krepšininkus. Netrukus penktą kartą prasižengęs „Juventus“ vidurio puolėjas Laronas Dendy už ginčus su arbitrais buvo „apdovanotas” ir technine pražanga. N. Zeisloftas pelnė 100-ąjį komandos tašką (100:75) ir netrukus pridėjo dar vieną tolimą metimą. Per likusį laiką jokios intrigos aikštelėje jau nebebuvo ir „Šiauliai” iškovojo triuškinamą pergalę rezultatu 120:84.

Kaip „Utenos dienai“ sakė Ž. Urbonas, pora klaidų lėmė šiauliečių pakilimą. „Gavau dar vieną pamoką. Iš to darysime išvadas. Prieš tokius metikus reikia grubiau gintis ir neleisti jiems įsimėtyti”, – tvirtino „Utenos“ komandos strategas, dėl prastos gynybos kaltinęs ir savo krepšininkus, kurie netrukdomai leido N. Zeisloftui įsimėtyti. „Puolimo diena apsilankė N. Zeislofto širdyje“, – tik tiek tegalėjo pridurti Ž. Urbonas.

Anot abiejų trenerių, šiauliečių legionieriaus įmesti tritaškiai – tai dar nėra LKL rekordas. Vienas buvusio Plungės krepšinio klubo „Olimpas“ krepšininkas kanadietis Joey Vickery per rungtynes yra įmetąs 13 tritaškių. Įdomu, kad per tą susitikimą legionierius surinko 54 taškus bei 68 naudingumo balus.

„Juventus“ ekipai šį kartą 14 taškų pelnė Arvydas Šikšnius, 13 – Kenny Gainesas, po 11 – Anthony Irelandas ir L. Dendy, po 10 – Dovis Bičkauskis ir Maksymas Korniienko, 3 – Simas Buterlevičius, 2 – Tautvydas Paliukėnas.

Nugalėtojų gretose 41 tašku išsiskyrė N. Zeisloftas, 27 – L. Birutis, 18 – A. Urbutis, po 12 – Donatas Sabeckis bei Evaldas Šaulys.

„Šiaulių“ klubo nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas