„Utenio“ gretose – Mantas Savėnas

Futbolo klubas „Utenos Utenis“ pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su Mantu Savėnu, jis talkins „Utenio“ treneriui Egidijui Varnui.

Profesionalaus futbolininko karjerą 1998 metais M. Savėnas pradėjo Panevėžio „Ekrano“ komandoje ir šiam klubui atstovavo iki 2007 metų. 2005-aisiais M. Savėnas tapo šalies čempionu. Futbolininkas žaidė jaunimo ir nacionalinėse rinktinėse, 2005 metais buvo pripažintas geriausiu Lietuvoje žaidusiu futbolininku.

Nuo 2008 metų M. Savėnas žaidė Rusijoje, Novotroicko „Nosta“, 2009-2010 metais karjerą tęsė Novosibirsko „Sibir“, 2011-aisiais – Orenburgo „Gazovik“.
2011-ųjų antroje sezono pusėje prisijungė prie Panevėžio „Ekrano“ ir antrą kartą iškovojo Lietuvos čempiono vardą.

2012-aisiais sezoną pradėjo „Ekrane”, tačiau netrukus išvyko į Kaskeleno „Sunkar“. 2014 metais sportininkas atstovavo Rygos „Daugava“ klubui.

Porą pastarųjų sezonų M. Savėnas buvo žaidžiantis FK „Panevėžys“ treneris.

Prisijungęs prie „Utenio“ trenerių štabo M. Savėnas tapo žaidžiančiu trenerio asistentu. „Mantą pažįstu seniai, nuo tada, kai būdamas šešiolikos jis atėjo žaisti į „Ekraną“. Tai žmogus, kuriuo galiu pasikliauti, – kaip vienus svarbiausių reikalavimų asistentui nurodydamas bendražmogiškąsias vertybes ir tarpusavio supratimą, sakė E. Varnas. – Komandoje svarbiausia – pasitikėjimas, susikalbėjimas, vienybė, bendras darbas siekiant užsibrėžtų tikslų, tuomet yra gera dirbti. Tikiu, kad Mantas bus būtent toks žmogus.“

M. Savėnas sakė, kad džiaugiasi sulaukęs E. Varno pasiūlymo dirbti kartu, vertina trenerio pasitikėjimą ir galimybę dalytis savo patirtimi bei augti kartu su komanda.
„Prieš dvidešimt metų Panevėžio „Ekrano“ komandoje E. Varnas buvo tas, iš kurio daug išmokau kaip žaidėjas, o dabar tikiuosi savo indėliu prisidėti prie „Utenio“ komandos tikslų įgyvendinimo, kartu vėl mokantis iš E. Varno, šį kartą – kaip iš labiau patyrusio trenerio. „Utenyje” matau galimybę man atsiskleisti kaip treneriui, nuoširdžiai dirbant kartu.“

„Utenos Utenio“ inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas