Uteniškiai nušlavė „Nevėžį“

Pirmą kartą šį sezoną šimto taškų ribą pasiekę Utenos „Juventus“ krepšininkai iškovojo įtikinamą pergalę Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe“ – LKL) čempionate. Žydrūno Urbono auklėtiniai sausio 20 dieną savo aikštelėje 110:81 (32:13, 30:22, 23:19, 25:27) nepaliko vilčių Kėdainių „Nevėžio“ komandai.

„Juventus“ šiame mače vertėsi be sergančio Jonte Flowerso, tačiau į aikštelę sugrįžo kulno kaulo sumušimą išsigydęs Kenny Gainesas.

Uteniškiai atliko net 34 rezultatyvius perdavimus ir pagerino šio sezono rezultatyvius perdavimų lygos rekordą.

Lygiai prasidėjusiose rungtynėse pirmavo tai viena, tai kita komanda, bet ryškesnio pranašumo įgyti nepavyko niekam. Sužaidus keturias minutes uteniškiams pavyko kiek nutolti (12:7), o po Anthony Irelando tritaškio varžovai buvo priversti prašyti pasitarimo – 15:7. Įpusėjus kėliniui skirtumas pirmą kartą tapo dviženklis (19:9), o po penkių iš eilės LaRono Dendy taškų skirtumas pasiekė penkiolikos taškų ribą – 24:9. Kėlinio pabaigoje tritaškius pataikė L. Dendy ir Maksymas Korniienko, o „Juventus“ pranašumas po pirmųjų dešimties minučių jau buvo triuškinantis – 32:13.

Antrajame kėlinyje sužaidus dvi minutes Kenny Gainesas tritaškiu padidino uteniškių atotrūkį iki dvidešimties (37:17), o po M. Korniienko dvitaškio su pražanga skirtumas šoktelėjo iki 23 taškų – 40:17. Penkiais taškais be atsako spurtavę svečiai privertė Ž. Urboną prašyti pasitarimo (40:22), po kurio „Juventus” pranašumas greit vėl viršijo dvidešimties taškų ribą – 49:28. Per likusį ketvirčio laiką uteniškiai dar labiau nutolo ir įpusėjus mačui buvo priekyje – 62:35.

Trečiąjį ketvirtį keturiais taškais iš eilės pradėjo Mindaugas Kupšas, taškus pridėjo K. Gainesas ir sužaidus keturias minutes „Juventus” persvara jau viršijo trisdešimties taškų ribą – 71:37. Valerijaus Likhodejaus taškų dėka svečiams pavyko kiek sumažinti deficitą (45:71), bet Utenos ekipa ir vėl nutolo – 76:45. Per likusį laiką situacija beveik nepakito ir prieš lemiamas dešimt minučių „Juventus” triuškino varžovus rezultatu 85:54.

Ketvirtasis kėlinys šiame mače jau tebuvo formalumas. Sužaidus keturias minutes „Juventus” buvo priekyje 94:61, o aikštelėje po labai ilgos dėl traumos užtrukusios pertraukos vėl pasirodė Tautvydas Paliukėnas. Likus žaisti tris minutes 100-ąją uteniškių tašką pelnė M. Kupšas, o Utenos ekipa iškovojo pergalę rezultatu 110:81.

Nugalėtojams 19 taškų pelnė Anthony Irelandas, 18 – Mindaugas Kupšas, po 16 – Arvydas Šikšnius ir LaRonas Dendy, 14 – Maksymas Korniienko, po 8 – Karolis Guščikas ir Dovis Bičkauskis, 7 – Kenny Gainesas, 4 – Tautvydas Paliukėnas.

Svečių gretose išsiskyrė Lesteris Medfordas, Valerijus Likhodejus bei Gintautas Matulis.

„Juventus” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas